Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Što možete očekivati?

Iz HALMED-a za RTL potvrdili da su do sada imali 60 prijava na nuspojave cjepiva: Evo što građani najčešće prijavljuju

Iz HALMED-a  za RTL potvrdili da su do sada imali 60 prijava na nuspojave cjepiva: Evo što građani najčešće prijavljuju
Shutterstock

U četvrtak su procijepljeni svi Vladini ministri koji još nisu preboljeli koronavirus

Iz Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) potvrdili su da je do sada zaprimljeno 60 prijava građana koji sumnjaju na nuspojave uzrokovane cjepivom protiv koronavirusa. 

Najčešća je bol na mjestu uboda

Podsjetimo, u četvrtak su procijepljeni svi Vladini ministri koji još nisu preboljeli koronavirus, kao i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak tom je prilikom izjavio da ono što brine mnoge jesu nuspojave, koje su, kako je ustvrdio blage.

Vezana vijest

capak

Također, napomenuo je i da je od prve primjene cjepiva pa do četvrtka HALMED zaprimio je više od 20 prijava nuspojava od primjene cjepiva, a u najvećem broju slučajeva radi se o boli na mjestu uboda.  

"To i proizvođač cjepiva navodi kao najčešće nuspojave. Osim bola na mjestu uboda, cijepljeni su prijavili mučnine, glavobolje ili blagu temperaturu, što spada u nuspojave blage naravi", rekao je Capak novinarima.

U petak su iz HALMEDA za RTL otkrili da je prijava na nuspojave trenutno 60, a osim boli u mjestu uboda, česti su i bolovi u mišićima, otekline, crvenilo, glavobolja te povišena temperatura. Građani su im dojavljivali i da su razvili osip, svrbež ili koprivnjaču. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!