Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Mervan Pašić

VIDEO Profesor s FER-a oduševio YouTube predavanjima i dokazao da online nastava itekako može biti kvalitetna. Predavanja snima na Jarunu i zaista su posebna

VIDEO Profesor s FER-a oduševio YouTube predavanjima i dokazao da online nastava itekako može biti kvalitetna. Predavanja snima na Jarunu i zaista su posebna
Youtube

'Najbolji oblik nastave je hibridni: kombinacija uživo i online nastave', poručuje profesor

Zbog opasnosti od zaraze gotovo od početka pandemije učenici i studenti su nastavu počeli slušati online. Problem je što tzv. model C ne može zamijeniti nastavu uživo, iako se ne može reći da nema svojih prednosti.

Ipak, mnoštvo profesora ih ne iskorištava već samo čeka povratak na stari sistem. Srećom, uvijek ima izuzetaka. Jedan od njih je profesor Mervan Pašić koji predaje na FER-u, piše Srednja.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pašić za svoje studente osim redovne nastave na YouTube stavlja video ponavljanja, a snimke imaju preko tisuću pregleda.

Vezana vijest

Zadruga Vučica

"Najbolji oblik nastave je hibridni: kombinacija uživo i online nastave. Na primjer: prvi dio tjedna ide uživo, a potom do kraja tjedna online. Mnogo prije nego što je došla pandemija, kada se nastava samo odvijala uživo, a i danas, stalno slušam jednu studentsku primjedbu: bilo bi super da nakon uživo predavanja imamo snimljeno i video predavanje na tu temu, tako da kad učimo i ponavljamo to gradivo možemo slobodno pogledati i video snimku tog predavanja. Na sreću to sada imamo. No samo online nastava: NIKAKO! Jako je važan uživo ljudski kontakt na relaciji nastavnik-student, jer to je neponovljivo iskustvo. Po meni u takvom kontaktu u međusobnoj interakciji i studenti i nastavnici uče jedni od drugih", poručio je Pašić.

Mnogi smatraju da je zbog prelaska na online model nastave došlo do pada kvalitete predavanja. No, što je toliko različito između tih pristupa?

"Preduvjet i baza za dobru online i uživo nastavu je literatura koja treba biti napisana tako da se iz nje može samostalno učiti. Potom se studentu kroz uživo ili online nastavu te uživo ili online konzultacije pomaže da uspješno savlada gradivo. Prema tome, razlika između online i uživo nastave odnosno konzultacija je samo tehničke prirode, a te se razlike lako savladavaju", poručio je Pašić koji je dokaz da se može kad se hoće.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!