Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ne izgleda ukusno

'Nije šala': Ovo je jedan od obroka koji državna tvrtka navodno priprema u Banovini

'Nije šala': Ovo je jedan od obroka koji državna tvrtka navodno priprema u Banovini
Twitter Nenad Ljubić/PIXSELL

Čak 13 dana nakon što su kuhali volonteri i chefovi iz cijele Hrvatske, uključila se državna kuhinja

Kuhanje u mjestima razrušenim potresom već dulje je vrijeme glavna tema. Kuhali su svi - volonteri, vrsni chefovi, vlasnici restorana... Svi, osim državne kuhinje koja se uključila 13 dana nakon potresa. 

Na cijeli problem u jučerašnjem je RTL Direktu ukazao i poznati kuharski šef Mate Janković:

Vezana vijest

mate

"Koliko mi je poznato nitko od države nije dobio ništa od infrastrukture, bio je jedan vojni kamion kojem se više možete smijati nego ima nekakve koristi od njega. Ako država ima firmu koja se bavi kuhanjem onda ne smije dopustiti da mi kreiramo sustav, trebalo se onda sve organizirati i staviti punktove i poljsku kuhinju, a ne da onda volonteri, navijači i neki odrpani kuhari to rade i organiziraju sve. A ne da mi prvi dođemo, onda krenu svojatanja i onda nam se zahvali ali vrlo politikantski, onda se kaže da smo kuhali s nečijim namirnicama... Sada u ovom trenutku treba prekinuti takav odnos", rekao je između ostalog Janković.

Sada je kuhanje preuzela državna kuhinja Pleter. Jedan od njihovih obroka koji su spremili objavljen je na raznim društvenim mrežama uz komentar: "Ne, nije šala"

Mnogi su komentirali kako izgleda kao "pseća hrana", "neukusno", a neki su dodali i da bi se takvo što trebalo "servirati u Saboru". 

Podsjetimo, predsjednik uprave Pleter usluge Marijan Mareković, tvrtke koja je preuzela pripremu obroka za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, izjavio je za RTL kako je Pleter u prvim danima nakon potresa počeo pripremati obroke za osobe u vojarni, te kako su bili spremni reagirati. Odluka je bila stožera da reagiraju tek nakon 13 dana pomoći volontera.

Vezana vijest

pleter

No, u izjavi za RTL.hr, šef uprave državne tvrtke Pleter Marijan Mareković demantirao je da su za ručak pripremili i dali ono što se proširilo po društvenim mrežama. Njegovu reakciju za RTL.hr pročitajte OVDJE.

Vezana vijest

Marijan Mareković
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!