Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PREDSJEDNIK SABORA

Jandroković: 'Na poziciji sam da se kaže Banovina. No, ne smatram da onaj tko kaže Banija podriva državu'

Teza o nekakvoj uroti je izmišljena, zlonamjerna i plasirana od nekoga iz HDZ koji je zlonamjeran ili politički priglup, kazao je Jandroković

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva Sabora najavio je novo zasjedanje parlamenta koje počinje sljedećeg tjedna. 

"Na ovom zasjedanju imat ćemo prijedlog zakona kojim će se definirati obnova. Čim dođe taj zakon, odmah ćemo ići na raspravu", rekao je Jandroković i dodao kako će se na sjednici koja počinje sljedećeg tjedna raspravljati i o proglašenju Isključivog gospodarskog pojasa, o radu Stožera u borbi protiv koronavirusa i nacionalnoj razvojnoj strategiji do 2030. godine.  

Organizirano cijepljenje zastupnika

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najavio je i da će biti organizirano cijepljenje zastupnika protiv koronavirusa.  "Do četvrtka Klubovi zastupnika trebaju poslati tko je zainteresiran, a cijepljenje bi se provelo u ponedjeljak 18 siječnja. Moći će odlučiti žele li se cijepiti ili ne", kazao je Jandroković. 

32 zastupnika su preboljela ili trenutno imaju Covid-19. "Kao političke osobe trebamo poslati poruku da je cijepljenje važno i da može pomoći u borbi protiv Covid-19", kazao je Jandroković.

Vezana vijest

Kuhinja, izvješće

Novac za tablete preusmjerit će za obnovu

Sabor je odlučio i stopirati nabavu tableta te novac za njih preusmjeriti za obnovu potresom pogođenih područja. 

"Najava nabave je bila mimo moga znanja. Nabava je trajala dugo, ali nakon potresa stvari su se izmijenile i ta sredstva ćemo usmjeriti prema stradalima na potresu. To je nešto manje od 420 tisuća kuna s PDV-o,", rekao je Jandroković. 

"Na užem Predsjedništvu razgovarali smo oko Poslovnika. Dogovorili smo se da uputimo Klubovima zastupnika upit kako gledaju na postojeći poslovnik i imaju li želja da se mijenja", kazao je Jandroković. 

"Teza o uroti je izmišljena"

Na pitanje smatra li da su se mediji i oporba udružili protiv države, odgovorio je da je zaključak da se radi o uroti besmislen. "Teza o nekakvoj uroti je izmišljena, zlonamjerna i plasirana od nekoga iz HDZ koji je zlonamjeran ili politički priglup", kazao je Jandroković o navodima da je jučer na Predsjedništvu HDZ-a razgovarano u uroti medija i oporbe protiv države.  

"Ja sam na poziciji da se kaže Banovina. Ali ne mislim da onaj tko kaže Banija da podriva državu", rekao je Jandroković na pitanje o raspravi koja se povela u javnosti, a navodno je i o njoj govoreno na sastanku HDZ-a. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!