Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nove jurilice

Nova atrakcija na Stradunu! Kroz pilot projekt Europske mobilnosti vrijedan oko milijun kuna, u Dubrovnik stigla četiri električna bicikla

Ova nova prijevozna sredstva bile bi od velike pomoći stanarima povijesne jezgre

Kroz projekt Europske mobilnosti u Dubrovnik su stigla četiri električna bicikla u vrijednosti od 130 tisuća kuna. Vozit će ih djelatnici gradskih tvrtki kojima je plaća osigurana unutar projekta sve do 2022.godine.

Ova nova prijevozna sredstva bile bi od velike pomoći i stanarima povijesne jezgre, a najveću pozornost dobili su pak od onih najmlađih. 

Na Stradunu jutros nova atrakcija. Četiri električne jurilice, koje su odmah postale mamac za nove dječje radosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Sjedim na nekom vozilu koji služi smetlištarima'', smatra Nino koji je dodao da će im biti i puno lakše. 

Vezana vijest

Rijeka smeće

Europski pilot projekt vrijedan oko milijun kuna

Vozit će ga djelatnici gradskih tvrtki kojima je s novim vozilom unutar pojekta europske mobilnosti osigurana i plaća do 2022. godine.

''Olakšat će nam, ne moramo nositi, imamo ovu kantu. A trebalo bi nam duplo više vremena bez ovoga'', rekao je djelatnik Čistoće Dubrovnik Vinko Boras.

''U dijelu terena koji je car free zona, na primjer Uvala Lapad i stari grad vidjet ćemo kako će to funkcionirati'', rekla je direktorica Vrtalara Dubrovnik Alma Majstorović.

Čistoća će svoja vozila korisititi i na Elafitskim otocima, dok će jedno žuto prijevozno sredstvo služiti za poslove gradske uprave.

''Evo sada vidite jedno vozilo, ne gradsko, ali županijske uprave kako dovodi poštu u grad. Zašto dolaziti automobilom ako možemo dolaziti električnim prijevozom'', kazao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Ovo je sve tek jedan europski pilot projekt vrijedan oko milijun kuna koji će, nadaju se, zaživjeti. Ipak su električna vozila u povijesnoj jezgri praktičnija od onih koji sada vrše dostavu, a stari dubrovački kamen ispod kotača treba sačuvati. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!