Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Obrazovanje u doba korone

Stiže novi model: Nastava bi se pratila od kuće, a neki ispiti ipak pisali u školi

Stiže novi model: Nastava bi se pratila od kuće, a neki ispiti ipak pisali u školi
Shutterstock

Ravnatelji se nadaju da trenutni model nastave neće biti na snazi predugo

Online nastava za učenike prvih, drugih i trećih razreda srednjih škola  u Zagrebu od ponedjeljka će se organizirati po školskom rasporedu u realnom vremenu, a za maturante koji će ići u školu u prvome tjednu polugodišta provest će se vježbe evakuacije. Učenici strukovnih škola neće imati laboratorijske vježbe, no učenici obrtničkih škola koje dobiju odobrenje Gradskog ureda za obrazovanje moći će u školama obavljati praktičnu nastavu, piše Jutarnji list.

Ravnatelji se nadaju kako se model samo nižih razreda i maturanata u školama neće zadržati dulje od dva tjedna, a u ministarstvu tvrde da sve ovisi o epidemiološkoj situaciji. Za slučaj duljeg trajanja ovog modela pojedini ravnatelji srednjih škola razmišljaju o organizaciji pisane provjere znanja u školi za učenike koji prate nastavu online.

Vezana vijest

Radovan Fuchs

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do toga su došli zbog lošeg iskustva iz prethodnog polugodišta i različitih oblika zloupotrebe. Pisane provjere u školama ne bi se u tom slučaju, prema ideji ravnatelja, odnosile na sve predmete, nego one ključne za državnu maturu: hrvatski jezik, matematiku i engleski.

U Gradskom uredu za obrazovanje izjavili su kako ravnatelji škola na sastanku nisu otvarali pitanje ovakvog modela, ali će maksimalno izlaziti u susret školama u slučaju opravdanih potreba.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!