Ostani doma
Novosti / Hrvatska

promjena ekipe

U iščekivanju državnog ručka: Kuhari volonteri otišli su iz Petrinje, Trg hrvatskih branitelja gdje su se dijelili obroci sada je prazan

U iščekivanju državnog ručka: Kuhari volonteri otišli su iz Petrinje, Trg hrvatskih branitelja gdje su se dijelili obroci sada je prazan
Luka Stanzl/PIXSELL

Dogodila se promjena kuhara na Baniji

Nakon razornog potresa stanovnicima središnje Hrvatske brzo je trebala pomoć. Među prvima su ruku pomoći pružili kuhari i ugostitelji kojima su zbog lockdowna objekti ionako većinom zatvoreni. Nisu mogli raditi za sebe, ali ljudi dobra srca radili su za druge.

Tijekom dva tjedna skuhali su više od 150 000 obroka. Kuhari volonteri koji su samo par sati nakon razornog potresa stigli u Petrinju sada više nisu tamo, njihov posao je preuzela državna firma.

Kuharski posao je preuzela državna firma

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pleter i njegova hrana se na društvenim mrežama od samog početka uspoređuje s hranom koju su pripremali volonteri. Mnogi su uvjereni kako su ''državni obroci'' siromašniji. Među onima koji su komentirali Pleter je i predsjednik države. 

"Pleter je zaštićen kao lički medvjed, tako da 90 posto svog posla radi s državom, rade i na tržištu, i ja bih u ovoj situaciji bio sretniji da taj posao rade sisački i petrinjski ugostitelji, koji ionako ne mogu raditi zbog korone, i koji bi s tih 20, 30 kuna za obrok, mogli platiti svoje radnike, konobare i kuhare koji već tjednima ne rade", izjavio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

No usprkos kritikama, Pleter je sada zadužen za obroke stanovnika Banije. 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!