Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Direktor HTZ-a

Staničić za RTL: 'Primat ćemo sve koji će htjeti doći u Hrvatsku, ali ovo je osnovni preduvjet'

Govori se i o obaveznom cijepljenju svih turističkih djelatnika

Gost RTL-a Danas je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić koji najbolje zna kako bi trebala izgledati turistička sezona.

Govori se o obaveznom cijepljenju svih turističkih djelatnika, što bi moglo stvoriti probleme kod onih koji to odbijaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mi ćemo raditi na promociji toga da je Hrvatska najbolja turistička sezona u prošloj godini, najsigurnija i dobro pripremljena i u ovoj godini. Radimo na pripremi određenih sigurnosnih protokola, promotivnih materijala. O daljnjem tijeku razvoja situacije i mjera moramo biti strpljivi i pratiti situaciju", izjavio je Staničić.

Sličan problem mogao bi se javiti i kod turista.

Vezana vijest

Oluja snijeg

"Mislim da je u ovom trenutku najvažnije biti strpljiv i poštivati mjere Stožera te postići što veći stupanj procijepljenosti jer je to osnovni preduvjet da smanjimo utjecaj pandemije na gospodarstvo pa tako i na turistički sektor. Primat ćemo sve koji će htjeti doći u Hrvatsku. Osnovni preduvjet biti će da se pandemija na globalnoj razini smiri i da se relaksiraju mjere u svim tim zemljama", rekao je Staničić i dodao:

"Ove godine procjene govore da bi mogli biti na nekih 60-65 posto prometa, računamo da ćemo imati određen dio predsezone i onda glavnu sezonu", poručio je Staničić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!