Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Sramotno

Iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi poručuju: 'Političari se loptaju s radnicima tko bi im trebao isplatiti naknadu'

Iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi poručuju: 'Političari se loptaju s radnicima tko bi im trebao isplatiti naknadu'
RTL Direkt

Ocjenjuje to sramotnim jer je, kaže, sve isplaćeno u skladu s uputama koje je Ministarstvo zdravstva dostavilo ravnateljima ustanova 21.prosinca 2020.

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi upozorio je u petak kako zaposleni u zdravstvenom sustavu koji rade s covid-19 pozitivnim pacijentima nisu dobili 10 posto veću plaću, kao nagradu prema odluci Vlade.

"Ovih dana radnici u sustavu zdravstva primili su svoje zarađene plaće, ali gle čuda, u njima dodaci za rad s pacijentima koji boluju od bolesti covid 19, iznose od 5,26 kn, 41,15 kn; 33,45 i tako redom skoro do 150 kuna", navodi u priopćenju predsjednik sindikata Stjepan Topolnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ocjenjuje to sramotnim jer je, kaže, sve isplaćeno u skladu s uputama koje je Ministarstvo zdravstva dostavilo ravnateljima ustanova 21.prosinca 2020.

Vezana vijest

Stožer

Što je s radnicima koji rade u domovima?

Ističe i kako se ta odluka odnosi samo na radnike u sustavu socijalne skrbi koji rade u ustanovama u vlasništvu države te pita što je s radnicima koji rade u domovima čiji su vlasnici gradovi ili županije.

"Svi oni primaju plaću iz državnog proračuna pa bi isto tako trebali iz državnog proračuna primiti i famoznu naknadu od 10 posto na osnovnu plaću iz proračuna. Ali ne, sada se političari loptaju s tim radnicima tko bi trebao poštivati Odluku Vlade i isplatiti im navedenu naknadu. Da nije žalosno, bilo bi smiješno" ocjenjuje Topolnjak.

"Ono što je najžalosnije u ovoj grotesknoj Odluci je to, da se radnicima u sustavu zdravstva i socijalne skrbi mjeri rad s pacijentima ili korisnicima koji boluju od covida-19 u satima ili minutama, kako bi im se mogla isplatiti što mizernija naknada", dodaje se u priopćenju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!