Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nekretnine, oranice, štednja...

Objavljene su imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika: Evo što sve imaju u svom vlasništvu!

Objavljene su imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika: Evo što sve imaju u svom vlasništvu!
PIXSELL

Mjesečne plaće predsjednika Vrhovnog suda i glavne državne odvjetnice su od 44 do 45 tisuća kuna

Na stranici Državnog sudbenog vijeća objavljene su imovinske kartice svih hrvatskih sudaca i više od 1700 državnih odvjetnika. Informacije koje se mogu pretražiti uključuju imovinu, prihode i obveze pravosudnih dužnosnika.

Nekretnine, apartmani, štednje

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa mjesečno zarađuje od 44 do 45 tisuća kuna bruto. U imovinskoj kartici prijavio je kuću u Dubrovniku od 650 kvadrata čija je vrijednost 7,5 milijuna kuna. Kuća je obiteljska imovina u 3. generaciji kupljena 1907.godine, Sessa je suvlasnik, a kuću je naslijedio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sessa je i vlasnik stana u Zagrebu od oko 66 kvadrata i garažu od 14 kvadrata. Stan je kupljen 2006. godine od sredstava dobivenih ustupom prava na naknadu za oduzetu imovinu u Dubrovniku vlastitim sredstvima i pomoći i zajmom od rodbine. Vrijednost stana je 820 tisuća kuna, a garaže 74 tisuće kuna. Sessa ima ušteđenih 29 tisuća eura.

Vezana vijest

Potraga donosi priču iz Novalje: šefica gradskog Vijeća ujedno je i predsjednica Povjerenstva koje odlučuje o projektima na kojima rade ona i njezin suprug. Grade i bez građevinske dozvole... (thumbnail)

Mjesečna plaća Zlate Hrvoj-Šipek, glavne državne odvjetnice također iznosi 44 do 45 tisuća kuna bruto. Ima prijavljene četiri nekretnine: stan u Karlovcu od 120 kvadrata vrijedan 1,4 milijuna kuna kao i garažu u Karlovcu od 15 kvadrata u vrijednosti od 70 tisuća kuna, zatim dvorište u suvlasništvu od 379 kvadratnih metara, darovano građevinsko zemljište vrijedno 40 tisuća kuna te je suvlasnica četvrtine naslijeđenog zemljišta 

Hrvoj Šipek uštedila je 30 tisuća eura prodajom nasljeđenog dijela nekretnine i ušteđevina, a od srpnja 2018. godine otplaćuje kredit od 20 tisuća eura. 

Vezana vijest

Radman i Vučković

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić u svojoj imovinskoj kartici ima sedam nekretnina. Mjesečno zarađuje 39 do 40 tisuća kuna u bruto iznosu. Vlasnik je stana u Zagrebu od 120 kvadrata koji vrijedi 1,7 milijuna kuna. Stan je kupljen prodajom prethodnog stana. Turudić je vlasnik garaže od 13,97 kvadratnih metara vrijedne 63 tisuće kuna, ima oranicu u Viroviticu od 14 806 metara kvadratnih. Oranica je stečena ugovorom o doživotnom uzdržavanju kojeg je zaključio s djedom. U Virovitici ima i dvije kuće: kuću s okućnicom koja ima 5730 metara kvadratnih i vrijedna je 30 tisuća kuna te kuću koju je stekao prodajom stana u Pejačevićevoj ulici, Virovitici 1995. godine. Vrijednost joj je 300 tisuća kuna.

Turudić je uštedio 11 tisuća eura.

Imovinske kartice sudaca i državnih odvjetnika možete pogledati OVDJE.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!