Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NAVEO DA JE DAROVANA

Župan Žinić od 1995. živi u državnoj kući: Mjesečni najam mu je do 2008. godine iznosio 100 kn!

Župan Žinić od 1995. živi u državnoj kući: Mjesečni najam mu je do 2008. godine iznosio 100 kn!
Nikola Cutuk/PIXSELL

Žinić je u imovinskoj kartici naveo da je kuću od 100 kvadrata u Glini dobio darovnim ugovorom, no Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je naveo da kuća nije darovana

Obitelj HDZ-ovog sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića živi u državnoj kući u Glini za koju su u 25 godina plaćali ništa ili najamninu od tek 100 kuna mjesečno, pišu 24 sata

Žinić je u imovinskoj kartici naveo da je kuću od 100 kvadrata u Glini dobio darovnim ugovorom, no Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je naveo da kuća nije darovana već je još uvijek u vlasništvu Republike Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

APN je potvrdio da je kuću 2000. godine iznajmio Žiniću za najamninu od 100 kuna. 2008. godine kuća prelazi u vlasništvo Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i otada obitelj Žinić više nije morala plaćati najamninu. 

Nakon promjene zakona Ured za stambeno zbrinjavanje je zatražio reviziju dodjele kuće od Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali do danas nisu dobili odluku. Prošle godine su uredi državne uprave u županijama pripojeni županijama tako da sada, pojednostavljeno rečeno, odluku o tome ima li Žinić pravo na daljnje korištenje kuće trebati potpisati župan Ivo Žinić, pišu 24 sata.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!