Ostani doma
Novosti / Hrvatska

VLADAJUĆI SUZDRŽANI

Žinićeva kuća izazvala brojne komentare! Sisačka gradonačelnica: 'Tako se osoba na javnoj dužnosti ne bi trebala ponašati'

O ovome ćemo sigurno razgovarati tijekom sutrašnjeg dana, kazao je HDZ-ov ministar Darko Horvat

HDZ-ov župan Ivo Žinić koji živi u državnoj kući u Glini za koju je godinama plaćao tek najamninu od 100 kuna ili čak ni toliko, poručuje kako zbog birokratskih zapreka nije riješio darovnicu.

Uselio se u kuću nakon akcije Oluja 1995., a bio je branitelj. U imovinskoj kartici naveo je da je kuću dobio darovnim ugovorom, no Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je objasnio da je kuća u vlasništvu države. Žinić kaže - plaćam režije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nalazimo se u situaciji kao i mnoge druge obitelji s ovog područja koje nisu uspjele riješiti darovanje kuće zbog čestih izmjena zakona i propisa, ali i izmjena životnih prilika. U kući živimo, plaćamo sve režije i ostale troškove u skladu sa svim propisima. Napominjem da smo na obnovu i održavanje ove kuće u proteklih 25 godina utrošili znatna materijalna sredstva", napisao je Žinić u priopćenju. 

Vezana vijest

Ivo Žinić

"Sutra ćemo razgovarati"

Slučaj su komentirali potpredsjednik Vlade Boris Milošević i ministar graditeljstva Darko Horvat, ali i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

"Ono što imam saznanja, to je ono što je izašlo u medijima. Pričekajmo da se institucije koje su zato zadužene izjasne i da se utvrde točno činjenice. Onda bih s tog aspekta mogao to komentirati", kazao je SDSS-ov potpredsjednik Vlade Boris Milošević. 

"Nemam relevantne informacije, ali o ovome ćemo sigurno razgovarati tijekom sutrašnjeg dana pa ćete sve ono što je ključno i što je relevantno imati priliku kao informaciju dobiti tokom sutrašnjeg dana", kazao je HDZ-ov ministar Darko Horvat. 

"Uskoro bivši župan Žinić je, ja to godinama tvrdim, primjer kako se osoba koja je na javnoj dužnosti ne bi trebala ponašati. I drago mi je da su si mediji dali truda i otkrili ovaj najnoviji biser", kazala je sisačka gradonačelnica, SDP-ovka Kristina Ikić Baniček.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!