Ostani doma
Novosti / Hrvatska

RTL DIREKT

Mogu li cijepljeni prenositi COVID? Šprajcov komentar Capakove izjave

Jako su bili zanimljivi i odgovori koje je za RTL Danas dao Krunoslav Capak

Jako su bili zanimljivi i odgovori koje je za RTL Danas dao Krunoslav Capak.

Objasnio je da će građani i nakon primanja druge doze morati nositi maske jer znanost još ne zna jesu li imuni ljudi možda ipak i dalje zarazni, te da će o popuštanju mjera početi razmišljati tek kada epidemija popusti zbog toga što smo se cijepili.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Znanost ne zna odgovor na pitanje da li osoba koja je imuna može biti kratkotrajni nositelj virusa i prenijeti taj virusa na nekoga drugoga. U to ne možemo biti sigurni i zato preporučujemo svima, bez obzira bili cijepljeni ili preboljeli COVID, da se drže epidemioloških mjera. Međutim kad nam brojke značajno padnu zbog toga što smo se cijepili, onda ćemo moći lagano popuštati te mjere", rekao je Capak u RTL-u Danas.

Vezana vijest

Krunoslav Capak

 

Dakle ovo što je rekao Capak mnogi su na našem Facebooku shvatili kao da znanost uopće ne zna je li cijepljene učinkovito, jer ako si zarazan i nakon što si se cijepio onda je cijepljenje neučinkovito a ako ipak jeste učinkovito mjere ćemo popustiti tek kad epidemija popusti zbog cijepljenja a epidemija zbog cijepljenja može popustiti tek kada se procijepi najmanje 70 posto građana. A ovim ritmom cijepljenja od 50 tisuća građana mjesečno to će se dogoditi za otprilike 4 godine. 

Zato je takve izjave najbolje uopće ne shvaćati a drugu Capaku ne pakovati.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!