Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'nisam tražila'

Glumica pokrenula lavinu, Hrvatice o mučnim svjedočanstvima: 'Profesor mi je rekao da glumim orgazam i izvijam se polugola'

Glumica pokrenula lavinu, Hrvatice o mučnim svjedočanstvima: 'Profesor mi je rekao da glumim orgazam i izvijam se polugola'
Shutterstock

Žene diljem regije, pa tako i u Hrvatskoj, svakodnevno se bore s raznim vrstama što seksualnog, što fizičkog i psihičkog zlostavljanja

Regija, na čelu sa Srbijom, već danima priča o subotnjem uhićenju poznatog srbijanskog redatelja i učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, kojeg je u šokantnoj ispovijesti za seksualno uznemiravanje optužila glumica Milena Radulović.

(Instagram grofdrakula) 

Nakon Milene, optužbe i prijave za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje bilo kakvog oblika samo se nastavilo - što na račun Aleksića, što na račun drugih profesora s Akademija, dramskih grupa, redatelja, scenarista...

Vezana vijest

kava za van

U međuvremenu je na Facebooku pokrenuta stranica “Nisam tražila”, u kojoj glumice iz Hrvatske i ostatka regije ostavljaju svoja mučna svjedočanstva na ovu temu.

"Prije desetak godina kada sam se vratila s magostarskog studiju u Europi dobila sam super angažman. Odlična uloga, pristojan honorar. Dolazim na probu i tamo se nalazi osoba koha radi na Akademiji, meni nikada nije predavao, i pita me da gdje sam ja to bila. Ispričam mu koji magisterij na kojem sveučilištu. Njegov odgovor pred cca 10 ljudi je bio "što si to bez veze plaćala mogla si kod mene na satove jebanja godinu dana i sve bih te naučio", napisala je među ostalim jedna Hrvatica. 


"Glumica sam već dugo. Mnogi su muškarci o mene "brisali ruke" početkom moje karijere: ruka oko ramena, tapšanja po leđima, pozivi na piće, štipkanja, prostote, nabijanje kompleksa manje vrijednosti, vrijeđanja i fizičke grubosti na sceni... No, ono čega se posebno užasavam su uspomene na mog razrednika u osnovnoj školi. Početkom 5. razreda imala sam 10 (!!!) godina i vrlo brzo me počeo pozivati u kabinet i gurati mi ruku među noge. Iako sam bila super odlična učenica, uspio me uvjeriti da sam za njegov predmet totalna truba, tako da mi je morao, navodno, "poklanjati" ocjene iz testova, a ja sam to plaćala dopuštajući mu da mi zavlači ruku pod suknjicu. To je trajalo do kraja 8. razreda. Nikad to nikome nisam rekla. Kasnije je poginuo u saobraćajki.", napisala je jedna djevojka iz Hrvatske.

 

"Dotični profesor je kasnije od mene tražio da "nadoknadim taj sat", naravno sama s njim u prostoriji za rad. Kad sam stigla tražio je od mene da legnem na pod i izvijam se kao da doživljavam orgazam".

Tako su i na mnogim društvenim mrežama djevojke iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i ostalih ex-Yu zemalja krenule javno govoriti o svim načinima zlostavljanja koje su doživjele - ne samo na fakultetu ili na poslu, već i od strane onih od kojih su to najmanje očekivale: dečka, supruga, članova rodbine, očeva, braće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grof Darkula (@grofdarkula)

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!