Ostani doma
Novosti / Hrvatska

pokret ''nisam tražila''

Hrabri istup glumice Dore Lipovčan: 'Silovana sam, šutjela sam 15 godina prije odlaska na policiju'

Hrabri istup glumice Dore Lipovčan: 'Silovana sam, šutjela sam 15 godina prije odlaska na policiju'
Grgo Jelavic/PIXSELL

Istupanja glumica započela su nakon što je srpska glumica Milena Radulović za sliovanje optužila redatelja Miroslava Aleksića

Hrvatska glumica Dora Lipovčan danas je odlučila istupiti i na svom Facebook profilu priznala da je bila silovana.

Vezana vijest

Zlostavljanje, ilustracija

''Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo.... Al' utoliko više razumijem danas svoje kolegice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje... U poslu sam vjerojatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak od prije i što sam dotad već razvila obrambene mehanizme koje bi svakog s takvim namjerama jasno na prvi pogled uvjerili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene... Jer vjerujem da bi taj koji bi me probao još jednom neželjeno dotaknuti u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima... Toliko bijesa nosim u sebi od djetinjstva... Nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, škola i akademija... Ja sam šutjela punih 15 godina prije nego sam otišla na policiju... I ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud... Ali sam bar progovorila... Od tad mi duša malo manje krvari…'', napisala je Lipovčan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U regiji se trenutno budi Me Too pokret nakon što je srpska glumica Milena Radulović optužila za silovanje profesora i redatelja Miroslava Aleksića. U samo nekoliko sati od objave na Facebook stranici ''Nisam tražila'' istupile su brojne umjetnice sa sličnim iskustvima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!