Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nekretnina na moru

Petrinja dječje odmaralište prodala osuđenom otmičaru djeteta! Dumbović: 'Poznajem čovjeka. Riječ je o poštenoj i čestitoj obitelji'

Petrinja dječje odmaralište prodala osuđenom otmičaru djeteta! Dumbović: 'Poznajem čovjeka. Riječ je o poštenoj i čestitoj obitelji'
Željko Lukunić/PIXSELL

Politici vladajućih ta je nekretnina bila očito veliki teret jer su je prodavali više puta i prodana je 12 dana prije potresa

Dječje odmaralište prodano otmičaru šestogodišnjeg djeteta. Riječ je o odmaralištu u kojem su nekad ljetovali petrinjski mališani, a koje je na 41. sjednici Gradskog vijeća 17. prosinca prošle godine prodano 51-godišnjem sisačkom autoprijevozniku A. D. On je pravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora zbog otmice šestogodišnjeg sina trenera sarajevskog Željezničara i pravosuđe susjedne države tretira ga kao bjegunca jer se nije vratio s vikenda na izdržavanje kazne. Sin trenera otet je na povratku iz škole na samom ulazu u zgradu 8. prosinca 2004. godine oko 17.45 sati u Sarajevu.

Njega i još šestoricu sudionika otmice sarajevski Općinski sud osudio je na ukupno 27 godina zatvora, a presudu je potvrdio i kantonalni sud, piše Jutarnji list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A.D. koji osim državljanstva BiH ima hrvatsko državljanstvo, živi u Sisku, gdje s bratom ima autoprijevoznički obrt. Krajem prosinca kupio je "Petrinjsku kuću sunca", kako su Petrinjci nazivali ljetovalište za svoje mališane.

Danas je to oronula katnica površine 15 sa 15 metara, a ukupna površina s okućnicom prema zemljišnim knjigama iznosi 545 četvornih metara i stotinjak je metara udaljena od mora.

Politici vladajućih ta je nekretnina bila očito veliki teret jer su je prodavali više puta i prodana je 12 dana prije potresa, a kad A. D. uplati novac, s njim će ugovor potpisati gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je smatrao da Gradu takva nekretnina nije potrebna i da je treba prodati upravo autoprijevozniku. Jer, on je ponudio 1,555.000 kuna, što je bilo 205.000 kuna više od početne cijene.

"Poznajem ga, kao i cijelu njegovu obitelj, i znam da je riječ o jednoj poštenoj i čestitoj obitelji. Ne, nisam znao da je osuđen za otmicu djeteta, znam da je imao neke incidente prije 20-25 godina, ali nije moje da ja provjeravam je li tko za što osuđen. Jako mi je žao ako je tako, to bi sada moglo biti problematično. Ali, čudno je da nitko od 22 vijećnika nije postavio to pitanje", rekao je Dumbović za Jutarnji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!