Ostani doma
Novosti / Hrvatska

objavljena i snimka

Puljašić podnio ostavku zbog sumnje u namještanje natječaja: Policijski USKOK sve je duže vrijeme istraživao

Ovo je kraj višemjesečne akcije USKOK-a i policije koja je počela prije ljeta

Do prije nekoliko dana u saborskim je klupama bio i HDZ-ov gradonačelnik Požege Darko Puljašić, no ostavku na zastupničku dužnost podnio je prošlog tjedna zbog sumnje u namještanje natječaja za energetsku obnovu, o čemu svjedoči i javno objavljena snimka. 

Pretraživanje obiteljske kuće

A dok je u Saboru njegova zamjena Nikola Mažar davao prisegu, djelatnici PNUSKOK-a u Požegi su pretraživali prostorije njegova ureda i stana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policijski USKOK od jutra je u Požegi, pretraživale su se obiteljske kuće i požeškog gradonačelnika Darka Puljašića i njegovog zamjenika, ali i prostorije gradske uprave. Izuzeta je određena dokumentacija.

Vezana vijest

Darko Puljašić

Ovo je kraj višemjesečne akcije USKOK-a i policije koja je počela prije ljeta. Negdje u lipnju, policijski USKOK je bio u prostorijama požeškog komunalca kada su izuzeli određeni dio dokumentacije. 

Tijekom sutrašnjeg dana trebala bi biti podnesena kaznena prijava, a onda bi se USKOK o svemu treba očitovati. Cijela priča izašla je u javnost nakon što je portal Telegram objavio snimke na kojima se jasno čuje kako su požeški gradonačelnik i njegov zamjenik pokušali utjecati na bivšeg direktora Komunalca. da učini upravo onako kako su mu oni zapovjedili što je on odbio. 

Kazneno djelo u ovom slučaju bilo bi trgovina utjecajem, no treba pričekati dok se USKOK o svemu ne oglasi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!