Ostani doma
Novosti / Hrvatska

počivala u miru

Jako tužna vijest: Otišla je još jedna doajenka glumišta. Umrla je Mira Furlan

Jako tužna vijest: Otišla je još jedna doajenka glumišta. Umrla je Mira Furlan
RTL/Pixsell

Ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge

U srijedu je preminula proslavljena glumica Mira Furlan. Imala je 65 godina. Furlan je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955. godine. Isprva je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih godina prošloga stoljeća postala jedna od najprepoznatljivijih i najautentičnijih jugoslavenskih filmskih glumica.

U tom periodu ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge kao što su one u filmovima "Otac na službenom putu" (1985.) Emira Kusturice, "Kiklop (1982.) Antuna Vrdoljaka, "U raljama života" (1984.) i "Za sreću je potrebno troje" (1986.) Rajka Grlića te filmu "Ljepota poroka" (1986.) Živka Nikolića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početkom raspada Jugoslavije Furlan odlazi u Ameriku, gdje je također nastavila ostvarivati zapažene uloge. Kao najznačanija i svakako najpopularnija ostvarenja u kojima je ostvarila uloge uzimaju se popularne televizijske serije "Babylon 5" i "Izgubljeni".

(Pixsell)

Kako Večernji list doznaje od izvora bliskih obitelji, glumica je već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost bila jača.

(Pixsell)

Vijest o njezinoj smrti je na Twitteru objavio tvorac serije "Babylon 5" J. Michael Straczynski.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!