Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Seksualno zlostavljanje

Na ADU stigle prijave za zlostavljanje - među njima optužena i jedna žena

Na ADU stigle prijave za zlostavljanje - među njima optužena i jedna žena
RTL

Pet se prijava odnosi na ukupno četiri profesora

Na adresu Akademije dramskih umjetnosti do trenutka objave ovog teksta pristigle su tri neanonimne te osam anonimnih prijava za seksualno zlostavljanje, piše u petak Jutarnji list.

Pet se prijava odnosi na ukupno četiri profesora koji se i dalje nalaze u radnom odnosu s Akademijom, dok se ostale prijave odnose na tri umirovljena odnosno jednog bivšeg vanjskog suradnika Akademije. Jedna od prijavljenih je žena, navodi dnevnik.

"Da, dio ih je još uvijek na radnim mjestima, sve dok ne dobijemo sve temelje za pokretanje zakonskih procedura. Pretpostavljam da ćemo ih imati najkasnije za deset do četrnaest dana", kaže dekanica Franka Perković Gamulin.

Vezana vijest

mira furlan in memoriam

I to je u Hrvatskoj zasad prvi konkretni rezultat regionalnog Me Too pokreta nastalog nakon ispovijesti srbijanske glumice Milene Radulović.

U kratkom je roku na Akademiji formirana Radna skupina za prikupljanje podataka o eventualnim slučajevima zlostavljanja, kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja koji se odnose na studente i studentice ove ustanove.

Dekanica ADU Franka Perković Gamulin govori da su angažirali i odvjetnicu, a da će ponovno imati sastanak u ponedjeljak, kada će u suradnji s Uredom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova donijeti odluke o modusima sankcioniranja navedenih prijava pa vidjeti koja je daljnja procedura, donosi Jutarnji list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!