Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Steinway klavir

Najvrjedniji instrument danas je spašen iz Glazbene škole 'Fran Lhotka' u Sisku

Najvrjedniji instrument danas je spašen iz Glazbene škole 'Fran Lhotka' u Sisku
RTL

Skele su morale biti postavljene, a klavir je izvučen kroz prozor.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, oštetio Glazbenu školu "Fran Lhotka" u Sisku te zarobio mnogobrojne instrumente u zgradi, u petak je spašen i najvrijedniji instrument. 

Steinway klavir najvrijedniji je instrument, a nalazio se na gornjem katu te je njegova akcija spašavanja bila malokomplicirana. Skele su morale biti postavljene, a klavir je izvučen kroz prozor. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, ravnatelj glazbene škole rekao je kako žele spasiti iz škole jedan instrument: "Radi se o najvrjednijem klaviru, i inače na svijetu, Steinwayu, najvećem. Taj klavir smo mi dobili 70-ih godina na poklon iz dvorane Iskra u Zagrebu."

Vezana vijest

glazbena škola sisak

U srijedu su instrumenti koji se nalaz u prizemlju Glazbene škole 'Fran Lhotka' u Sisku spašeni i premješteni u prostorije INE gdje će škola održavati i nastavu čim za to budu povoljni epidemiološki uvjeti. 

Podsjetimo, snimka djevojčice koja svira na violončelu ispred ruševina svoje Glazbene škole 'Fran Lhotka' u Sisku i dalje izaziva brojne reakcije. Učenici se održali koncert dok je padao snijeg, a pokrenuta je i  kampanja "Zajedno za glazbenu" u kojoj će se na  GoGetFunding platformi prikupljati novac za obnovu. 

Uključila su se i poznata lica poput Gibonnija i Nikše Bratoša

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!