Ostani doma
Novosti / Hrvatska

razumljiv je strah

Na još jednoj zgradi u Vukovarskoj 'osvanuli' montažni potporni stupovi! Iz grada umiruju javnost...

Na još jednoj zgradi u Vukovarskoj 'osvanuli' montažni potporni stupovi! Iz grada umiruju javnost...
Čitatelj

Na upit je li i ta zgrada oštećena u potresu, iz Ureda gradonačelnika umiruju građane tvrdnjom da je riječ o planiranom saniranju potpornih stupova.

Još jedna zgrada u jednoj od najprometnijih ulica u Zagrebu, Vukovarskoj ulici uznemirila je javnost. Na zgradi na broju 56, u kojoj se nalazi više gradskih ureda te ispostava Porezne uprave Trnje, kao i više trgovina i lokala, osvanuli su montažni potporni stupovi.

Potporni stupovi na zgradi u Vukovarskoj 56 (Izvor: Čitatelj)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na fotografijama koje je u našu redakciju poslao zabrinuti čitatelj, na zgradi su vidljivi potporni stupovi zbog čega se postavilo pitanje je li i ta zgrada zadobila oštećenja nakon nedavnih potresa.

Naime, na zgradi samo malo niže u ulici, na broju 52, ovih su dana napokon započeli radovi na sanaciji krovišta teškog 220 tona koje prijeti rušenjem na prolaznike na ulici. Najgore je što je krovište urušeno još od potresa u Zagrebu 22. ožujka 2020.

Vezana vijest

zgrada

Upitali smo Ured gradonačelnika o čemu se radi u Vukovarskoj 56, njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

''Trenutačno se izvode radovi na sanaciji vanjskih bočnih betonskih stupova, za što je projekt predviđen i prije potresa iz ožujka prošle godine. Potpuno nam je razumljiv strah dijela zaposlenika zbog učestalih potresa koji su nas pogodili u zadnjih deset mjeseci, stoga je i uputno da na tom dijelu zgrade na kojoj se izvodi sanacija dio zaposlenika bude upućen na udaljeni rad (rad od kuće)'', kažu nam iz Ureda gradonačelnika.

Vezana vijest

Zgrada u Vukovarskoj

Podsjećamo još jednom, jučer je postavljanjem skela nakon gotovo 10 mjeseci počela sanacija krovišta zgrade u Vukovarskoj 52 koja je oštećena u potresu. Oštećena nadstrešnica će biti izrezana i uklonjena.

Oštećena nadstrešnica ce biti izrezana i uklonjena

 

Zgrada na raskrižju sa Savskom i stupovi na krovu oštećeni su još u zagrebačkom potresu u ožujku, a čini se da su novi potresi samo još više oštetili u najnovijim podrhtavanjima tla.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!