Ostani doma
Novosti / Hrvatska

treći konvoj pomoći

Veliko srce njemačkih vatrogasaca: U Glinu stigli sa 16 kamiona i šlepera pomoći, dopremili i 17 kontejnera

Veliko srce njemačkih vatrogasaca: U Glinu stigli sa 16 kamiona i šlepera pomoći, dopremili i 17 kontejnera
Hrvatska vatrogasna zajednica

Njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg na potresom pogođeno područje dopremili su treći konvoj pomoći

Konvoj koji su činila četiri kombi vozila te 16 kamiona i šlepera s 43 vatrogasca, je dopremio 17 stambenih kontejnera i sanitarnih kontejnera, vatrogasnu opremu i građevinski materijal potreban za obnovu. Također je donirano i jedno bolničko vozilo. 

Vatrogasci Baden-Württemberga su prvi konvoj sa 110 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepštine dopremili 2. siječnja. Drugi konvoj koji su činila 23 vatrogasna vozila i šlepera dostavio je 8. siječnja raznu vatrogasnu opremu, građevinski materijal, odjeću, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su za potrebe vatrogasaca na pogođenom području donirana tri navalna vozila i dva kombi vozila. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konvoj su dočekali državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić te županijski vatrogasni zapovjednik Mijo Brlečić.

Dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, vatrogasci Baden-Württemberg posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije. Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još od Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za ovo područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme.

"U ovom trećem konvoju stigao je veći broj stambenih kontejnera koji će pomoći smještaju građana na stradalom području, a vatrogasna oprema će biti raspoređena vatrogascima na terenu. Od srca zahvaljujem dragim prijateljima na ovoj donaciji", rekao je zapovjednik Brlečić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!