Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Pozdravio Milanovićevu odluku

General Džanko o obljetnici Maslenice: 'Gotovina je još onda govorio da tko se bude igrao oznakama HOS-a, dobit će nogom u...'

General Džanko o obljetnici Maslenice: 'Gotovina je još onda govorio da tko se bude igrao oznakama HOS-a, dobit će nogom u...'
Milan Sabic/PIXSELL

Ove godine Džanko nije bio pozvan na obilježavanje obljetnice, ali to ga nije povrijedilo već smatra da je tomu tako zbog pandemije koronavirusa

General Luka Džanko oštro je osudio današnje pojavljivanje HOS-a i isticanje ustaških obilježja na obljetnici VRO Maslenica te je pozdravio čin predsjednika Milanovića. 

Desna ruka Gotovini 

Džanko je bio jedan od najvažnijih operativaca na južnom bojištu sve do završetka operacije Gusar, koja je danas poznata kao operacija Maslenica. 

Vezana vijest

Anka Mrak Taritaš, Arsen Bauk, Marija Selak Raspudić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bio je desna ruka Gotovini u Zadru, a kako se prisjetio za Index.hr pri već na samom dolasku u Zadar dodijeljena mu je kuverta u kojoj je bila zapovijed za planiranjem akcije oslobađanja Maslenice. 

"Stari, sve što ti napišeš ja ću potpisati". Tako je i bilo", prepričao je što mu je rekao Gotovina pri prvom susretu. 

Gotivina nije želio HOS-ovce

Kazao je i da na južnom bojištu HOS-ovih snaga nije bilo te da se operacija Gusar planirala s domaćim snagama. 

Vezana vijest

Zoran Milanović, Maslenica

"Tek nekoliko mjeseci po oslobađanju Maslenice, kada je trebalo odmoriti vojnike, tražili smo jedinicu koja bi ih zamijenila i javio se Marko Skejo pa smo ih poslali na vis Sveti Luka gdje su se odlično držali i dali veliki doprinos", dodao je Džanko. 

Gotovina je, kaže, bio odriješiti prema HOS-u. 

Pozdravlja Milanovićevu odluku 

"'Tko se bude igrao s oznakama HOS-a, dobit će nogom u guzicu!'". Ta je zapovijed i izvršena i nijedne oznake HOS-a nigdje nije bilo na zbornom području", tako je govorio Gotovina, prisjeća se Džanko. 

Vezana vijest

Zoran Milanović. Maslenica

Ove godine nije bio pozvan na obilježavanje obljetnice, ali to ga nije povrijedilo već smatra da je tomu tako zbog pandemije koronavirusa. Bez obzira na to pozdravlja odluku predsjednika Zorana Milanovića da napusti protokol zbog ustaških oznaka na proslavi obljetnice.

"Predsjednik je postupio kako treba i po Ustavu i svaka mu čast. Koliko sam vidio, tamo je bilo nekoliko mladića s HOS-ovim oznakama i mislim da su to obični provokatori", ustvrdio je Džanko-

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!