Ostani doma
Novosti / Hrvatska

važna odluka

Za tjedan dana trebalo bi biti poznato ime SDP-ova kandidata koji će se na lokalnim izborima suprostaviti Bandiću, sve se više spominje jedno ime

Da se o njemu, ali i s njim razgovara potvrđuju i SDP-ovi partneri, a svi zajedno vjeruju da ne kasne u odluci koga ponuditi biračima u glavnom gradu.

Za tjedan dana trebalo bi biti poznato ime SDP-ova kandidata koji će se na svibanjskim lokalnim izborima suprostaviti Milanu Bandiću. Jedno od imena koje se spominje je i ono bivšeg zastupnika Joška Klisovića. Da se o njemu, ali i s njim razgovara potvrđuju i SDP-ovi partneri, a svi zajedno vjeruju da ne kasne u odluci koga ponuditi biračima u glavnom gradu. 

SDP još nije odlučio tko će biti kandidat u utrci za zagrebačkog gradonačelnika, uvjereni da vremena imaju dovoljno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sva imena i prezimena koja se spominu govore da se radi o ljudima s iskustvom u obnašanju vlasti i bez afera i sva imena su bolja od svoih drugih imena i kandidata za gradonačelika Zagreba", rekao je Arsen Bauk.

Vezana vijest

Tomašević

Partneri su upoznati da je ime o kojem se razgovora ono Joška Klisovića, koji pred kamere danas ne želi.

"Znam za to. Mislim da bi bio odličan kandidat. Ali Joško Kliović je član SDP-a koji donosi odlulku i ja se u to neću petljati što će odlučiti“, rekla je Anka Mrak. No zagrebački ogranak SDP-a kojemu je šef Gordan Maras tek treba odlučiti koga kandidirati: 
"Znači sljedeći petak ćemo imati sjednicu na kojoj će biti poznat kandidat", rekao je Maras.  No Maras ne skriva da bi stao iza samoga sebe: "Ja sam spreman biti kandidat ako o tome odluče stranačka tijela. Činjenica je da su birali mene da vodim organizaciju. Meni je interes da se Zagreb promijeni , predložit ću najbolje i vjerujem dobiti podršku. Na upit hoće li predložit sebe, odogovrio jesDopustite da im to kažem na sjednici gradskog odbora.

 Nakon što je propala priča o širokoj lijevo-liberalnoj koaliciji, a platforma Možemo odlučila na izbore ići bez SDP-a, njihov kandidat za prvog čovjeka grada podsjeća na dogovor koji je na snazi - da sva ljevica u drugome krugu stane iza jednog kandidata:

"Taj odogovor je i dalje na snazi i upravao zato vjerujem da će ljevica dobiti gradonačelnika Zagreba", rekao je Tomašević.

Izbori su za četiri mjeseca, a do kraja siječnja očekuje se i dogovor o programu i sastavu koji ljevica nudi Zagrepčanima na lokalnim svibanjskim izborima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!