Ostani doma
Novosti / Hrvatska

U procjeni za Agrokor

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje o izuzeću predsjednice: 'Radi se o mom izuzeću, pa se ja i izuzimam'

Prije odluke, Povjerenstvo će od Plenkovića i Dalić tražiti dodatno obrazloženje zahtjeva

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučivat će o izuzeću predsjednice Nataše Novaković u procjeni uloge Andreja Plenkovića i Martine Dalić u slučaju Agrokor.

Ustavni sud je Povjerenstvo odredio nadležnim da odlučuje o pristranosti svoje predsjednice, nakon što su Plenković i Dalić zatražili izuzeće Novaković jer je bila zaposlenica Hrvatske udruge poslodavaca kojoj je Ivica Todorić jedan od osnivača i još uvijek počasni predsjednik.

Vezana vijest

Ivo Sanader

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije odluke, Povjerenstvo će od Plenkovića i Dalić tražiti dodatno obrazloženje zahtjeva. Iz rasprave o svom izuzeću Novaković se izuzela.  

"S obzirom na to da se radi o mom izuzeću, ja se i izuzimam. Predajem svom zamjeniku vođenje sjednice. To je to. Vidimo se", kazala je kratko Novaković. 

"Ja sam imao i dva druga slučaja gdje sam nakon takvih nepovoljnih odluka povjerenstva za mene dobio presude na upravnom sudu. U slučaju da i ova bude nepovoljna, ja ću ponovno iskoristiti svoje pravo kao građanin da zaštitim svoje pravo i svoj čvrsti stav sudskim putem pa ćemo vidjeti", poručio je Plenković.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!