Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Privlačenje gostiju

Ministarstvo turizma pokreće novu nacionalnu oznaku sigurnosti u uvjetima pandemije pod nazivom 'Safe Stay in Croatia'

Dok neke zemlje planiraju uvođenje COVID putovnica, Hrvatska ima drukčiji plan za siguran turizam

Hrvatski turizam se zbog koronakrize našao u nikad neizvjesnijoj situaciji pa se neprestano radi na privlačenju gostiju.

Kako bi se oni osjećali što sigurnije, Ministarstvo turizma pokreće i novu nacionalnu oznaku sigurnosti u uvjetima pandemije pod nazivom "Safe Stay in Croatia", odnosno "Siguran boravak u Hrvatskoj".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oznaku će predstaviti za nekoliko tjedana, a što će ona značiti i što na nju kažu hotelijeri, iznajmljivači, ali i turisti?

Koronavirus je ispraznio splitske ulice. U polupraznom gradu uživaju tek rijetki gosti.

"Nije nas briga. Moramo živjeti s koronom. Koronavirus je posvuda. Činimo sve što je potrebno, imamo maske, testiramo se na COVID", rekao je Abou iz Senegala.

Vezana vijest

turizam

Bez testa se malo gdje može. I dok neke zemlje planiraju uvođenje covid putovnica, Hrvatska ima drukčiji plan za siguran turizam.

"Mi smo se pridružili inicijativi Svjetskog vijeća za putovanja i turizam. Od njih smo dobili oznaku Safe travels i samim time nadodali smo jednu nacionalnu oznaku Safe stay in Croatia, dakle, koja se bazira na standardima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo", izjavila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Njihovo dodjeljivanje krenut će početkom veljače, a bit će besplatne i dobrovoljne.

Vezana vijest

Putovnica

"Imat ćemo web stranicu. Na samoj oznaci će biti QR kod i putem tog QR koda, dakle, sam turist, gost će imati sve informacije na jednom mjestu sve točno, o svim objektima, koji su to, sve ono što ga zanima, da se on osjeća što ugodnije i što sigurnije u našoj zemlji", poručila je Brnjac.

Takva ideja sviđa se i turistima.

"Dok god ljudi osjećaju da se, bez obzira na to koje mjesto posjećuju, poduzimaju potrebni koraci kako bi se pružila sigurnost turistima, ali i lokalnom stanovništvu, to bi mogao biti jedan od glavnih razloga za dolazak i za domaće, i za turiste", rekao je Kevin iz SAD-a.

Oznaku koja će gostima jamčiti sigurnost, moći će dobiti svi u ugostiteljstvu i turizmu - apartmani, hoteli, čak i nautika. Tražit će je i ovaj hotel koji se već prilagodio koronavremenu.

Vezana vijest

Izrael, koronavirus

"Ona je u svakom smislu pohvalna. Ona znači jednu bolju brigu o gostu, jednu, u principu, sigurniju, bolju i konkurentniju destinaciju u svakom smislu", izjavila je Ivana Klarić, direktorica hotela.

Zadovoljni su i mali iznajmljivači čiji su apartmani trenutačno uglavnom prazni.

"Apsolutno sam za to da se brendiramo jer u današnje vrijeme svaki gost nam je itekako bitan i samim dolaskom gost mora znat da dolazi u koliko-toliko sigurnu destinaciju", poručila je Barbara Marković, privatna iznajmljivačica.

Jer je sigurnost u korona vrijeme postala novi luksuz koji se sve više traži.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!