Ostani doma
Novosti / Hrvatska

o filmskoj legendi

Šerbedžija o preminuloj Miri Furlan: Za mene će ostati upamćena i zauvijek ostati jedna pravednica. Velika umjetnica, ali velika pravednica

'Ona je bila pravi humanist, pravednica jedna. U tom smislu su je nervirale razno razne pojave u društvu loše, a naročito nacionalizmi, šovinizmi2, rekao je glumac

U 66. godini preminula je istaknuta kazališna i filmska glumica Mira Furlan. Već dulje vrijeme bolovala je od bolesti izazvane virusom Zapadnog Nila koju joj je prenio zaraženi komarac. Posljednjih mjeseci liječila se u bolnici u Sjedinjenim Državama, gdje je živjela i radila više od 20 godina. 

Furlan je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a osamdesetih godina prošlog stoljeća postala je jedno od najprepoznatljivijih filmskih lica. Glumila je u filmovima "Otac na službenom putu", "Kiklop, "U raljama života", "Za sreću je potrebno troje" i mnogim drugima.

Vezana vijest

mira furlan in memoriam

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ona je bila pravi humanist, pravednica jedna. U tom smislu su je nervirale razno razne pojave u društvu loše, a naročito nacionalizmi, šovinizmi.. nešto što je bilo protivno njenoj prirodi. I u tom smislu je bila žigosana, bila je izložena 90-tih godina nepravednom medijskom linču. Žao mi je naravno kao svima nama prijateljima, ali kažem za mene će ostati upamćena i zauvijek ostati jedna pravednica. Pravednica, velika umjetnica, ali velika pravednica", rekao je glumac Rade Šerbedžija. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!