Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Prva dama im je nosila kolače

Više od 150 pripadnika nacionalne garde koja je čuvala mir na inauguraciji Joea Bidena zaraženo je koronavirsom

Više od 150 pripadnika nacionalne garde koja je čuvala mir na inauguraciji Joea Bidena zaraženo je koronavirsom
AP

Nakon što su se u javnosti pojavile snimke nekih pripadnika Nacionalne garde kako spavaju na jednom zatvorenom parkiralištu, predsjednik Biden se ispričao

Između 150 i 200 pripadnika američke Nacionalne garde koja je raspoređena u Washingtonu kako bi osigurala mirno odvijanje predsjedničke inauguracije Joea Bidena pokazalo se pozitivnim na koronavirus, kazao je u petak američki dužnosnik, a prenosi Reuters.

Brojka bi mogla rasti

Američke vlasti poduzele su mjere osiguranja bez presedana nakon što su u Washingtonu 6. siječnja pristaše bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, osporavajući Bidenovu pobjedu na izborima, upali u kongres i ugrozili američku demokraciju, potaknuti  izravnim pozivom samog Trumpa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, kazao je da broj pozitivnih možda i raste, no da je ipak riječ o malom broju u odnosu na 25.000 pripadnika Nacionalne garde koji su raspoređeni u Washingtonu.

Vezana vijest

Anthony Fauci

U Sjedinjenim Državama u četvrtak je drugi dan zaredom bilo preko 4.000 umrlih od Covida-19, a ukupno je do sada umrlo preko 410.000 ljudi.

Vojska je objavila kako se za tisuće vojnika organizira povratak kućama te da će u idućih 5 do 10 dana njih 15.000 napustiti glavni grad.

Očekuje se da će oko 7.000 pripadnika ostati barem do kraja mjeseca, rekao je dužnosnik, dok bi manji broj njih mogao ostati i duže.

Prva dama im je nosila kolače

Nakon što su se u javnosti pojavile snimke nekih pripadnika Nacionalne garde kako spavaju na jednom zatvorenom parkiralištu predsjednik Biden se ispričao zbog toga.

Snimke stotina vojnika prisiljenih spavati u garaži nakon što su se u Kongres vratili zastupnici postale su viralne u četvrtak i izazvale opću osudu, a neki zastupnici pozvali su ih natrag u Kongres.

Vezana vijest

Capitol Hill

Biden je u petak nazvao šefa Nacionalne garde kako bi se ispričao i upitao što se može napraviti, objavljeno je u medijskim izvješćima.

U međuvremenu je Prva dama Jill Biden posjetila neke od vojnika nacionalne garde u blizini Bijele kuće kako bi im osobno zahvalila, noseći pritom košare s kolačima.

"Samo sam željela doći i zahvaliti vam svima na tome što ste čuvali mene i moju obitelj sigurnom", kazala je Prva dama. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!