Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SNIMKA KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU

RTL-ova snimka tuluma u Covid bolnici Dubrava izazvala zgražanje, poznati i novi detalji: Harmonikaš tamo radi kao pomoćno osoblje!

Ravnatelj bolnice, 24 sata nakon događaja, javnost nije izvijestio je li, i kakve je mjere poduzeo, ukoliko jest

Snimka korona partija iz Covid bolnice, koju je sinoć ekskluzivno objavio RTL, izazvala je zgražanje javnosti i struke. 

Riječ je o tulumu na kojem su medicinske sestre i pomoćno osoblje plesali, pjevali i pili ne poštujući epidemiološke mjere. Danas se o svemu oglasio i ministar Beroš, a poznato je i još detalja sa sporne zabave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Korona party uz pjesmu Hanke Paldum. Vrijeme radnje: osmi siječnja. Mjesto: Covid bolnica Dubrava, prostorije za rehabilitaciju u podrumu, tik uz prostorije Hitne pomoći. 

Vezana vijest

skandal

 Većina je maske imala pod bradom, a ne na licu. Grlilo se i plesalo kolo. Pio se alkohol.

O svemu se danas oglasio i ministar Beroš. 

"Ovakvo ponašanje u vrijeme epidemije i napora koji se ulažu u KB Dubrava u liječenje najtežih bolesnika od COVID-a je neprimjereno. Bolnica nije mjesto za ovakve događaje, zdravstveni djelatnici moraju biti uzor u ponašanju i pridržavanju epidemioloških mjera. Ovdje je sve suprotno i zato od ravnatelja bolnice i Upravnog vijeća očekujem da utvrde sve činjenice i na temelju toga odrede mjere prema svim sudionicima ovog događaja."

Vezana vijest

dubrava

A sam ravnatelj bolnice, 24 sata nakon događaja, javnost nije izvijestio je li, i kakve je mjere poduzeo, ukoliko jest. Šef upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava pak medijima zahvaljuje na to što su ukazali na problem. Kaže da se moraju rasvijetliti sve okolnosti događaja te se potom može razgovarati - što dalje. 

dub

"Kako se harmonika mogla naći unutra. Znači, to je jedan propust ulaza u zgradu. Drugo pitanje je jesu li ti djelatnici, ako su djelatnici, tada bili na svom poslu odnosno za vrijeme radnog vremena ili je onaj događaj bio van njihovog radnog vremena. Znači, čitav niz tu kompleksnih pitanja ima. Vjerujte mi bit će svi rasvijetljeni u detalje jedan po jedan", govori predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

Vezana vijest

kb dubrava

A evo i prvog. Harmonikaš je zaposlen u bolnici Dubrava kao pomoćno osoblje. 

"Ja sam doista stajališta takvoga da svi mi imamo jednu posebnu odgovornost. Moramo svojim primjerom pokazivati drugim ljudima kako se treba ponašati tijekom epidemije i inače u životu", jasno će Bašić.

Vezana vijest

Beroš

Ne treba ni naglašavati da se to u ovom slučaju - nije dogodilo. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!