Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nedostatak cjepiva

Marija Bubaš za RTL: 'Cjepivo jest svjetlo na kraju tunela, ali biti će to poduži tunel'

Pfizer bi do sredine veljače trebao isporučiti tri od 14 kutija cjepiva koje su u zakašnjenju

Svi se pitaju kada će procijepljena Hrvatska moći nastaviti živjeti normalno.

Gošća RTL-a Danas je Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koja komentira može li Hrvatska uopće doskočiti problemu cijepljenja s neisporukom naručenih cjepiva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izrael plaća duplu cijenu po dozi cjepiva i nemaju zastoj.

"Ne mogu komentirati postupanje Izraela jer ne znamo kada su i dogovori postignuti i u konačnici farmaceutska indsutrija ima neke svoje interese. Mi smo poklonili povjerenje Europskoj komisiji i na tom tragu i dalje stojimo, što je pozicija svih zemalja članica Europske unije", rekla je Bubaš.

Pfizer bi do sredine veljače trebao isporučiti tri od 14 kutija cjepiva koje su u zakašnjenju.

Vezana vijest

Pas, cjepivo

"Pfizer će doći na one isporuke koje su planirane u prosincu negdje u ožujku. S obzirom na nove okolnosti cjepiva koja dolaze biti će utoliko izmijenjena i distribucijska lista. Ljudi će najprije dobiti drugu dozu", izjavila je Bubaš.

Osvrnula se i na izjavu premijera Plenkovića o otimanju cjepiva.

Vezana vijest

Bogataši, koronavirus

"Mi se za sada držimo dogovorenog i čini mi se da za sada nema razloga sumnjati u pozitivan razvoj događaja", poručila je Bubaš i komentirala mogućnost da mjere neće popustiti na ljeto.

"Ono što se uvijek komunicira je da je cjepivo jest svjetlo na kraju tunela, ali biti će to poduži tunel zato što ćemo se morati pridržavati mjera dok se ne postigne ne samo početak cijepljenja opće populacije nego i zadovoljavajuće razine procijepljenosti. Situacija je ozbiljna u okruženju i mjere doprinose kontroli zaraze", rekla je Bubaš.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!