Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ne smije komentirati

Šimunić dao iskaz Uskoku o snimci svoga razgovora s HDZ-ovim Žarkom Tušekom: 'Sad je to u procesu'

Šimunić dao iskaz Uskoku o snimci svoga razgovora s HDZ-ovim Žarkom Tušekom: 'Sad je to u procesu'
Josip Regovic/PIXSELL

'Prošlo je, živ sam, dao sam svoj iskaz. To je sad u tijeku i ne smijem puno komentirati niti pričati o tome. Sad je to dalje u procesu, ništa se ne zna', kazao je

Nezavisni vijećnik iz Oroslavja Viktor Šimunić izjavio u srijedu, nakon što je više od dva i pol sata davao iskaz Uskoku o snimci svoga razgovora s HDZ-ovim Žarkom Tušekom i Emilom Gredičakom, da sada ne smije komentirati ili pričati o tom slučaju jer je to u procesu.

"Nisam imao očekivanja. Prošlo je, živ sam, dao sam svoj iskaz. To je sad u tijeku i ne smijem puno komentirati niti pričati o tome. Sad je to dalje u procesu, ništa se ne zna", rekao je novinarima po izlasku iz Uskoa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što je u medijima u utorak objavljen dio Šimunićeve snimke, na kojoj se čuje kako mu HDZ-ovci nude suradnju na skorašnjim lokalnim izborima, a zauzvrat su mu spremni financirati predizbornu promidžbu i omogućiti neku funkciju u javnim ustanovama, danas je objavljen i nastavak na kojem HDZ-ov Žarko Tušek  detaljnije govori o svojim željama za nepredovanje u stranci, ali i onoj da postane ministar.

Vezana vijest

Žarko Tušek na zebri je 'pokosio' djevojčicu

Tušek navodi kako ne želi biti župan, nego ili politički tajnik HDZ-a ili ministar ''ako mu se potrefi ministarstvo koje mu paše''.

Tušek je Šimuniću predložio da otvori treću političku opciju u županiji kako bi mogao pomoći HDZ-u da lakše zavlada toj županijom. ''SDP ima svoje birače. HDZ ima svoje, jedino gdje bi ti mogao ući su ovi koji su neopredjeljeni''.

Taj HDZ-ovac spominje i dogovore koji su mogući ako Šimunić prihvati suradnju te da se u tom slučaju može sjesti ''u tajnosti''.

Šimunić nakon davanja iskaza Uskoku nije želio komentirati objavu nastavka snimke jer "ne smije, a niti je vidio što je objavljeno".

"Ne znam što je objavljeno, nisam vidio. Ne smijem sad komentirati dalje dok je postupak u tijeku. Svi čujete sve što se događa, svatko može zaključiti ponaosob", rekao je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!