Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Dodatan stres

Bizarni uvjeti za prolaz ispita na zagrebačkoj Ekonomiji: 'Ako vama ili meni pukne veza- padate'

Bizarni uvjeti za prolaz ispita na zagrebačkoj Ekonomiji: 'Ako vama ili meni pukne veza- padate'
Shutterstock

Iako je u situaciji s koronavirusom nedvojbeno teško osigurati poštene ispite se putem interneta, Uprava fakulteta nikako ne odobrava ovakav pristup

Na većini fakulteta započelo je razdoblje ispitnih rokova, ali za neke studente, s obzirom na to da se ispiti uglavnom polažu putem interneta, profesori su postavili dodatan stres poručivši im da padaju ispit ako pukne internetska veza. 

Jesu li upute realne?

Kako piše Jutarnji list, studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zatražili su zaštitu uprave fakulteta, Sveučilišta i Ministarstva znanosti i obrazovanja jer im je profesorica s jednog kolegija u uputama za pisanje ispita poručila da ako njoj ili studentu padne internetska veza, to znači pad za tog studenta. To nije jedini gotovo nerealni uvjet koji je profesorica postavila svojim studentima za pisanje online ispita. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kamera od laptopa je usmjerena prema vama, a druga kamera mora obuhvaćati vaš radni stol i ekran laptopa. Kada kažem da je ispit gotov, uzimate mobitel ili uređaj kojim ste se snimali dodatno s leđa te njime slikate rješenja, pred kamerom laptopa koja ostaje upaljena i u roku od najviše pet minuta morate uslikati i poslati napisano. Kašnjenje slanja maila od više od 10 sekundi neće se tolerirati te se u tom slučaju bilježi pad", piše u uputi profesorice. 

Vezana vijest

Višnja Ljubičić

Iako je u situaciji s pandemijom koronavirusa nedvojbeno teško osigurati poštene ispite koji se provode putem interneta, uprava Ekonomskog fakulteta nikako ne odobrava ovakav pristup svoje djelatnice. Iz Dekanata su za Jutarnji poručili da sve ovakve slučajeve pokušavaju riješiti, da će studenti svakako dobiti mogućnost dodatnog ispitivanje te da se prekid veze nikako ne može tolerirati kao pad na ispitu. 

Pročelnik Katedre za matematiku, profesor Boško Šego, stao je u obranu svoje kolegice poručivši da je teško održavati online ispite, a da oni budu korektni i pošteni. 

"Ni ja nemam kameru, ni mikrofon, a printer mi je prastar. Pitao bih upravu zašto ne omogući studentima, koji to žele, ispitivanje uživo. Naš fakultet ima sigurnu zgradu", kazao je Šego ustvrdivši da se na PMF-u, FER-u i FSB-u ispiti iz matematički orijentiranih kolegija provode kontaktno.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!