Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nova videoigra

Jeste li ikada htjeli upravljati Dubrovnikom? Sad ćete moći, ali tvorci igre upozoravaju: 'Nismo predvidjeli uhljebe'

U igru se uključuju značajnije osobe iz dubrovačke povijesti

Uskoro ćete moći rješavati probleme s kojima se bore gradonačelnici. Ulagati u obnovu, puniti gradsku blagajnu, a ne pomaknuti se iz toplog doma.

U novoj video-igri možete postati gradonačelnik Dubrovnika. Što sve morate napraviti da biste uspješno vodili grad podno Srđa?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S vlastitog telefona uskoro ćete moći upravljati gradskom blagajnom. S novom videoigrom postat ćete gradonačelnik ili gradonačelnica Dubrovnika.

"Njegov je cilj riještiti sve zadatke koje igra pred njega donosi i pri tome da mu budu i građani i turisti maksimalno zadovoljni i sretni", rekla je Viktorija Knežević, pokretačica projekta.

Pred vas se stavljaju zadaci s kojima se gradonačelnici bore svakog dana. Od poreza do obnove, a pozorno treba pratiti svaku kunu.

Vezana vijest

gejmeri

24 razine

"On kroz cijelu igru mora balansirati koje će zadatke riješiti i kako mu to utječe na stanovnike, a kako na turiste ima li dovoljno novaca u budžetu", izjavila je Knežević.

"Cijelo vrijeme se susrećemo s nevoljama turista, građana imamo razne zadatke znači nekakav menadžmet imamo u tom smislu", rekao je Marko Alerić, programer.

Igra ima 24 razine, svaka od njih barem 5 zadataka. S novim levelom otključavate dio grada.

"Napravili smo zidine i sve najbitnije građevine u gradu one će biti još prezentirane kroz nekakve povijesne događaje", poručio je Hrvoje Dirinovac, 3D model dizajner.

Vezana vijest

Tetris

Nema uhljeba

"Igru mogu igrati i mlađa i starija populacija ima dosta edukativnog sadržaja i povijesnog sadržaja koji bi bio zanimljiv svima", rekao je Alerić.

U igru se uključuju značajnije osobe iz dubrovačke povijesti. Tako morate loviti mačke baš kao što je to nekada radio Miho Pracat.

"Pokupio mačke lutalice po Dubrovniku i prodao ih u jedan grad koji je imao problema s miševima i tako je riješio problem s mačkama i zaradio nešto za sebe", rekao je Dirinovac.

Vezana vijest

Warcraft

Videoigra će biti besplatna. Izlazi baš u izbornoj godini, a osim već zadanog asistenta ne možete zaposliti nikog drugog.

"Nismo predvidjeli uhljebe mislimo da ih imamo dosta i previše u stvarnom životu, tako da smo igru htjeli rasteretiti barem toga", izjavila je Knežević.

Nekim bi se kandidatima mogla preporučiti, jer ako ne mogu voditi grad u virtualnom, kako će tek u stvarnom životu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!