Ostani doma
Novosti / Hrvatska

direkt doznaje

Vlasnik centra Alen Preldžić ipak nije uhićen poput svog kolege s Trešnjevke jer je našao zgodnu rupu u zakonu

Pred policijom se pozvao na to da je u prostorijama svog centra održavao Skupštinu svoje udruge

Da nije novih sojeva korone, danas bi već išli na pelin i kavu, ručali u restoranu i vježbali u teretani. Jer danas 1. veljače trebalo se dogoditi to veliko otvaranje nakon dva mjeseca ovog našeg lockdowna. Ali kako je otvaranje odgođeno još dva tjedna, do 15. veljače, nekoliko vlasnika teretana i kafića reklo je Stožeru "Dosta više!"
Andrija Klarić, buntovno je otvorio svoju teretanu na zagrebačkoj Trešnjevci. Pridružili su mu se buntovni vježbači u tajicama i sve je trajalo nekoliko sati prije nego je došla interventna policija i zatvorila mu teretanu. Klarić je priveden i trenutno se još uvijek nalazi kod policijskog nadzornika, gdje čeka ispitivanje u Tužiteljstvu. Kako stvari stoje čini se da će i noć provesti iza rešetaka. Policija ga je prijavila za širenje zarazne bolesti. A to nije prekršaj, već kazneno djelo za koje je maksimalna predviđena kazna i do dvije godine zatvora. Prije privođenja, davao je izjave o tome zašto je otvorio usprkos mjeri zabrane rada.

Vezana vijest

Andrija Klarić

"Ako me spreme u zatvor uštedjet ću si pare za nekoliko mjeseci ili godina kolko bude, hrane, spavanja, jer sad ionako sa 4000 imam troje djece na fakultetu dvoje na privatnom, dakle s mojim stanovanjem i hranu, da sam David Copperfield ne bi mogo pokrit sve", rekao je Andrija Klarić.  

Vezana vijest

centar

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovo što je gospodin Klarić napravio danas je jedan herojski čin na koji je državna vlast odgovorila represijom", rekao je Dražen Oreščanin, Udruga glas poduzetnika.

Ali tu nije stalo. Bunt se nastavio večeras u Dugom selu. Alen Preldžić, također vlasnik jednog fitnes centra okupio je članove, otvorio vrata i počeo s radom Ali za kratko. Malo prije 19 sati upala mu je policija i čini se da ga čeka ista sudbina kao i gospodina s Trešnjevke. Iz Dugog sela večeras  javila se Donna Diana Prćić.

Ali kako doznajemo večeras iz policije gospodin Alen Preldžić ipak nije uhićen poput svog kolege s Trešnjevke jer je našao zgodnu rupu u zakonu.
Naime pred policijom se pozvao na to da je u prostorijama svog centra održavao Skupštinu svoje udruge a rad udrugama nije zabranjen nit je obuhvaćen epidemiološkim mjerama.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!