Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Visoki Upravni sud

Šprajcov komentar na odluku suda o Povjerenstvu: Svi nevini kao mlada rosa

Visoki Upravni sud poništio je odluku Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa o tome da je Bandić prekršio načela

Milan Bandić jedno od najeminentnijih imena hrvatske politike nevin je kao mlada rosa. Presudio je tako Visoki Upravni sud koji je poništio odluku Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa o tome da je Bandić prekršio načela koja mu nalažu da svoj posao mora obavljati časno, pošteno i odgovorno. 

Bandić je, naime, svojedobno od odvjetničkog ureda Marijana Hanžekovića primio 15 milijuna kuna s kojima je plaćena sudsko jamstvo da ga puste iz pritvora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obzirom da je isti odvjetnički ured obavljao poslove za grad Zagreb, Povjerenstvo je tada ocijenilo da je Bandić povrijedio načela časti, poštenja i odgovornosti, ali suci Upravnog suda su rekli su da to nema veze jer nije povrijedio Zakon a to je jedino bitno. 

Povjerenstvo je ovime postalo nebitno

Obzirom da se Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa uglavnom bavi time jesu li dužnosnici povrijedili ta načela ovom odlukom i Povjerenstvo je postalo nebitno.    

To su toplo pozdravili svi koje je Povjerenstvo dosad kaznilo zbog kršenja tog načela jer će im se te kazne sada ukinuti a postupci obustaviti. 

Najveći je dobitnik Tomislav Karamarko koji je zbog sukoba interesa morao podnijeti ostavku i u Vladi i u HDZ-u, što je omogućilo Andreju Plenkoviću do osvoji i HDZ i Vladu. 

Ali i Plenković je u sebi toplo pozdravio odluku da su Bandić i Karamarko nevini kao mlada rosa jer to znači da je i on, obzirom da se i njega kažnjavalo zbog kršenja tih načela.

A kad je nevin premijer onda su nevini i svi ispod njega poput Zdravka Marića, Martine Dalić ili Davora Bernardića, sve rosa mlada.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!