Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Utvrdili povrede propisa

Ministar Fuchs uskratio je suglasnost za ponovno imenovanje Čečure za ravnatelja zagrebačke XIII. gimnazije

Ministar Fuchs uskratio je suglasnost za ponovno imenovanje Čečure za ravnatelja zagrebačke XIII. gimnazije
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Školi je zabranjeno i da jedna zaposlenica obavlja poslove temeljem ugovora o radu jer je taj ugovor zasnovan za rad na nepostojećim poslovima

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uskratio je suglasnost za ponovno imenovanje Želimira Čečure za ravnatelja XIII. gimnazije u Zagrebu zbog bitnih povreda propisa utvrđenih u inspekcijskom postupku.

Kako je Hini u četvrtak potvrđeno iz Ministarstva, suglasnost za imenovanje uskraćena je jer su u nadzoru prosvjetne inspekcije obavljenom u školi utvrđene bitne povrede propisa pri otkazivanju ugovora o radu zaposleniku škole te pri zasnivanju radnoga odnosa.

Vezana vijest

Radovan Fuchs

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon provedenog nadzora, prosvjetna inspekcija izdala je rješenje kojim se zabranjuje provođenje Odluke o otkazu ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora o radu zaposleniku škole, te se naređuje vraćanje navedenog radnika na poslove ugovorene prethodno važećim ugovorom o radu.

Nadalje, školi je zabranjeno i da jedna njezina zaposlenica obavlja poslove temeljem ugovora o radu jer je taj ugovor zasnovan za rad na nepostojećim poslovima.

Predmet je predan Sektoru kriminalističke policije PU Zagrebačke zbog saznanja utvrđenih inspekcijskim nadzorom koja upućuju na mogućnost počinjenja kaznenoga djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Vezana vijest

Damir Boras

Isto tako, predmet je predan Gradskom uredu za obrazovanje zbog neupućivanja radnika na sistematske preglede, za što sredstva osigurava osnivač, navode iz Ministarstva.

Unatoč utvrđenim nepravilnostima, školski odbor je u postupku izbora ravnatelja ponovno odabrao Čečuru, koji je dužnost ravnatelja XIII. gimnazije obnašao tri mandata.

Ministarstvo je zahtjev za davanje suglasnosti dobilo sredinom siječnja te je nakon analize, s obzirom na to da su u inspekcijskom postupku utvrđene nepravilnosti, dana je uskrata suglasnosti na imenovanje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!