Ostani doma
Novosti / Hrvatska

o seksualnom zlostavljanju

Sarnavka odgovorila Milanoviću: 'Predsjednik ne razumije problem rodno uvjetovanog nasilja'

Milanović je rekao kako u dvadesetak godina javnog djelovanja provodi ono o čemu oni uglavnom samo galame

Predsjednik Zoran Milanović na Facebooku je danas odgovorio Udruzi za promicanje prava žena BABE, koja ga je kritizirala zbog njegove izjave o seksualnom zlostavljanju u kojoj je poručio da "nas ne treba zanimati kada zapomažu bogate glumice".

Milanović kaže, "Uvijek sam spreman reći ono u što sam uvjeren" i dodaje kako u dvadesetak godina javnog djelovanja provodi ono o čemu oni uglavnom samo galame. 

''Ne znam kakvu to laboratorijsku ‘edukaciju’ treba proći da bi se, valjda bez razmišljanja, pljeskalo svemu što B.A.B.E. kažu, ali znam da njihove holivudske (re)akcije neće riješiti problem spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj. Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste. Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog'', napisao je na svom Facebooku predsjednik Milanović.

Sarnavka: Predsjednik ne razumije problem rodno uvjetovanog nasilja

Vezana vijest

Zoran Milanović

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Predsjednik ne razumije problem rodno uvjetovanog nasilja", poručila je aktivistica za ženska prava Sanja Sarnavka

''Naravno da predsjednik ima pravo izreći stav, ali isto tako valjda dopušta pravo da se njegov stav smije komentirati i nije ništa uvredljivo bilo u tom komentaru, osim toga da mi se čini, po više njegovih istupa, da predsjednik ne razumije problem rodno uvjetovanog nasilja i da ono nema veze sa klasnom pozicijom ni sa novcem koji netko zarađuje. Nemam više što poručivati osim da malo prouči literaturu i kažem, uzeo je neke savjetnice i savjetnike, ali oni očito nemaju kapaciteta poučiti ga što je problem u nasilju, i to rodno uvjetovanom nasilju'', kazala je Sarnavka.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!