Ostani doma
Novosti / Hrvatska

informatičko dostignuće

Predstavljeno prvo domaće razvojno mikroračunalo

Predstavljeno prvo domaće razvojno mikroračunalo

Cilj im je pronaći donatore koji će im pomoći da VIDI X mikroračunalima opreme sve zainteresirane hrvatske osnovne i srednje škole

Medijska kuća VIDI predstavila je VIDI X mikroračunalo učenicima 40 osnovnih i srednjih škola. Kroz online radionicu izrade senzora otkucaja srca, više od 150 profesora i učenika dobilo je priliku upoznati se s računalom.

Vezana vijest

Riječka škola provodi program ranog digitalnog učenja: 'Učenici i  roditelji su izuzetno zadovoljni'

Učenici će imati pristup najnaprednijim tehnologijama 

Ovo maleno ali moćno edukacijsko mikroračunalo odlično je za razvoj jednostavnih, ali i naprednih školskih i studentskih tehnoloških projekata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bi se projekt opremanja škola nastavio, VIDI je pokrenuo inicijativu "Sanjaj i ostvari". Cilj im je pronaći donatore koji će im pomoći da VIDI X mikroračunalima opreme sve zainteresirane hrvatske osnovne i srednje škole.

Izvor: VIDI-To d.o.o.

Do sada su VIDI X-om opremili dvije škole, MIOC i Tehničku školu Ruđera Boškovića u Zagrebu, dok će ostale opremiti do kraja školske godine. Nadaju se da bi početkom iduće školske godine ova inicijativa mogla biti još uspješnija.

Nakon predstavljanja projekta "učenici su bili jako motivirani i dobili su mnoštvo novih ideja. Njihove rekcije su nešto što nas motivira i ohrabruje da idemo naprijed", poručuju iz Vidija.

Hrvatska na vrhu STEM edukacijske ljestvice 

Mikroračunalo je osim učenicima namijenjeno startupovima, hobistima i istraživačima. Može se koristiti za upravljanje drugim uređajima, za razvijanje vlastitih projekata ili kao dio postojećih rješenja.

Projekt uspostave što većeg broja razvojnim mikroračunalom Hrvatsku stavlja na vrh svjetske STEM edukacije i inicijative za tehnološki naprednim i poduzetnim društvom.

Izvor: VIDI-To d.o.o.

"Kroz učenje osnova rada ne mikroračunalu VIDI X želimo približiti našim učenicima znanja i vještine u svijetu digitalnih tehnologija koje će moći koristiti kasnije kada dođu na tržište rada", objašnjava VIDI tim.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!