Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Hvalite me usta moja

RTL-ova Potraga u posjedu stvarno suludog dokumenta: Bandićeva pročelnica za samu sebe tražila izdašnu nagradu za uspješnost

RTL-ova Potraga u posjedu stvarno suludog dokumenta: Bandićeva pročelnica za samu sebe tražila izdašnu nagradu za uspješnost
Pixsell

Ured koji vodi pročelnica Cvjetko Jerković stoji i iza, primjerice besmislenog i skandaloznih 13 milijuna kuna skupog projekta Ljeto na Savi koji je završio fijaskom

Potraga RTL-a u posjedu je dokumenta koji pokazuje bizaran način na koji se valorizira, a potom i financijski nagrađuje rad visokih službenika u javnoj upravi. 

Pročelnica zagovarala samu sebe

Riječ je dopisu u kojem se traži isplata za uspješnost u radu za pročelnicu zagrebačkog Ureda za strateško planiranje Zagreba Sanju Cvjetko Jerković. Pročelnica u tom dopisu hvali samu sebe, nabraja koliko se zalagala, ističe svoj doprinos i od svog šefa, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića traži suglasnost za naknadu za uspješnost.

Vezana vijest

Robert Briški, Potraga1

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Slijedom navedenoga, mišljenja smo da je ispunila uvjete za isplatu dodatka za uspješnost u radu, u visini od jedne njezine plaće, utvrđenu gore navedenim Pravilnikom o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u rad, te molimo Vašu suglasnost za isplatu dodatka za pročelnicu", zagovara samu sebe pročelnica u dopisu Milanu Bandiću.

Mjesečna plaća pročelnika u zagrebačkoj upravi iznosila je prošle godine oko 18.380 kuna (neto uz osnovni osobni odbitak) budući da je za radno mjesto pročelnika utvrđen koeficijent složenosti poslova 5,54, kažu nam iz gradskog Ureda za financije. Godinu dana prije te su se okvirne plaće kretale oko 17.800 kuna.

Suglasnost za nagradu za uspješnost u radu - Jerković

 

Odgovorna za skupi projekt Ljeto na Savi

Za koji je iznimni doprinos koji je kako sama navodi, "uz njezin redoviti rad iziskivalo i dodatni angažman, često i izvan uredovnog radnog vremena, te je imenovana ispunila općenito sve dodijeljene poslove i zadatke, te posebice prilikom obavljanja poslova u radu pokazala izrazitu profesionalnost i stručnost", pročelnica tražila i dobila još jednu mjesečnu plaću?

Vezana vijest

Potraga

Nagrađena je dodatkom za uspješnost za spomenik žrtvama Holokausta koji od početka slovi kao jedan od najspornijih gradskih projekata. Taj spomenik jedinstven je u svijetu: posvećen je žrtvama holokausta, no židovska ga zajednica ne želi i traži da se drugačije zove. Primjerice, na sam dan otvaranja izložbe na kojoj su predstavljeni radovi za Spomenik za šest milijuna Židova stradalih u Holokaustu reagirali su iz židovske zajednice pitajući zagrebačkog gradonačelnika zašto se uz središnji europski memorijal koji postoji u Berlinu, u Zagrebu podiže spomenik iste namjene i istoga naziva te da bi u Zagrebu trebalo očekivati spomenik žrtvama NDH. Ozbiljna je javnost imala i još uvijek ima ozbiljne primjedbe na ovaj projekt koji niče pored Glavnog kolodvora, no nagrađena pročelnica nije imala nikakvih problema s dodatkom za uspješnost ovog u startu kontroverznog projekta. 

Ured koji vodi pročelnica Cvjetko Jerković stoji i iza, primjerice besmislenog i skandaloznih 13 milijuna kuna skupog projekta Ljeto na Savi koji je završio fijaskom. Nismo uspjeli doznati je li financijski nagrađena i za taj projekt no nije jedina iz redova Bandićevih najbližih suradnika koja je nagrađena za izuzetnu uspješnost. 

Nagrade i do 94.303 kune

(Pixsell)

Od 2017. do 2020. isplaćeni su dodaci za uspješnost na radu za tri pročelnice i tri zamjenice pročelnika, odgovorili su nam iz Grada. Iznosi isplata dodatka za uspješnost na radu pročelnica varirali su od 15.664 kuna do čak 94.303 kuna bruto, a kod zamjenica pročelnica od 11.396,09 do 44.405,45.kn bruto, zavisno o tome koliki postotak od plaće, odnosno koliki broj nagradnih plaća im je odobren, za isplatu.

Vezana vijest

Klizište, Potraga

Sve je to, ističu u Gradu Zagrebu u odgovoru na pitanje Potrage, propisano Pravilnikom o kriterijima za utvrđivanje natprosječnih rezultata u radu i načinu isplate dodatka za uspješnost u radu. Dodatak za uspješnost u radu može godišnje iznositi najmanje 40 posto plaće, a najviše tri plaće službenika ili namještenika. 

Pravilnik doduše otvara mogućnost da se neki službenik nagradi za uspješnost iznosom od čak tri dodatne plaće, no pitanje je koliko takvo velikodušno nagrađivanje visokopozicioniranih službenika ima ikakve podloge u glavnom gradu koji je u nemalim financijskim dubiozama i koji se gotovo na očigled njegovih građana raspada u svim segmentima funkcioniranja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!