Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'Da mi je još jedared proći Ilicom...'

FOTO, VIDEO Hrvatska i regija opraštaju se od velikog Balaševića: Zagrepčani mu ispunili želju iz jedne od njegovih pjesama

FOTO, VIDEO Hrvatska i regija opraštaju se od velikog Balaševića: Zagrepčani mu ispunili želju iz jedne od njegovih pjesama
Sanjin Strukic/PIXSELL

Trg u Balaševićevom rodnom Novom Sadu prekrile su rijeke ljudi koje se opraštaju od omiljenog kantautora

Od glazbenog velikana Đorđe Balaševića opraštaju se mnogi, a posljednji, znakovit pozdrav poslan je iz Zagreba gdje su građani na svojstven način ispunili Balaševićevu želju.

Posljednji pozdrav velikom kantautoru

Balašević je bio rado viđen gost u Hrvatskoj. Duboko poštovanje iskazali su mu njegovi obožavatelji u Zagrebu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ispunili su mu želju koju je jednom izrekao, a to je da na Ilici 'bećarac' napiše ćirilicom. Riječ je o stihu njegove pjesme "Stih na asfaltu".

"Da mi je još jedared proći Ilicom. Pa da bećarac našvrljam ćirilicom. Teško da bi drugi mogli rešiti taj hijeroglif", napisao je Balašević. 

Pored napisa ispred zagrebačke Name obožavatelji su mu ostavili i upaljene svijeće.

Oproštaj od Balaševića

I u BiH odaju počast nezamjenjivom kantautoru- u Sarajevu se građani opraštaju od Balaševića paljenjem svijeća. 

(Izvor: Armin Durgut/PIXSELL)

Veliko okupljanje i oproštaj odvija se u Novom Sadu, Balaševićevu rodnom gradu na Trgu slobode. Građani putem mobilnih uređaja puštaju njegove poznate pjesme poput "Priča o Vasi Ladačkom" i "Neki novi klinci".

Balašević je preminuo u petak poslijepodne u Infektivnoj klinici u Novom Sadu od posljedica zaraze koronavirusom. Stanje mu se jučer naglo pogoršalo, a Srpski mediji pišu kako su liječnici skoro dva i pol sata pokušavali reanimirati. Nažalost, bitku s Covidom nije dobio. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!