Ostani doma
Novosti / Hrvatska

putovanja u vrijeme pandemije

Turistički djelatnici i dalje strepe zbog koronakrize, prvi ozbiljni test bit će Uskrs: 'Imamo mjesta biti optimistični'

Očekuju se većinom domaći gosti, a za sve će glavni preduvjet za putovanja i ove godine biti sigurnost destinacije

Turistički djelatnici u Hrvatskoj zbog koronakrize i dalje strepe, a prvi ozbiljniji test sezone bit će Uskrs do kojeg je ostalo nešto više od mjesec dana. Očekuju se većinom domaći gosti, a za sve će glavni preduvjet za putovanja i ove godine biti sigurnost destinacije.

Stroga austrijska epidemiološka pravila mlada obitelj zamijenila je šetnjom po splitskoj rivi. U Hrvatskoj će provesti tri tjedna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Djeca se ne moraju testirati PCR testom, to je samo za odrasle. Navikli smo putovati s djecom, lijepo je'', rekao je Patrick.

Vezana vijest

Nikolina Brnjac

''Došli smo ovdje kamperom, u potpunosti smo neovisni. Nismo se bojali doći u Split, testirani smo i osjećamo se dobrodošlo tu'', kazala je Mikela.

Trenutačno se u gradu odmara oko 500 gostiju.

''Ljudi u Hrvatskoj shvaćaju pandemiju ozbiljno, uvijek nose maske i poštuju pravila'', rekao je Bruce iz SAD-a.

Dok dio splitskih hotelijera tek čeka prve goste, u jednom su hotelu zadovoljni brojem gostiju, a visoku popunjenost očekuju i za Uskrs.

''Imamo mjesta biti optimistični. Prva dva mjeseca su bila izvanredna, nadamo se da će se taj trend nastaviti i za ostatak sezone'', kazao je Antun Vuković, voditelj prodaje u hotelu.

S pripremama su počeli i mali iznajmljivači.

Vezana vijest

Zelengradska beba

''Trenutno imamo dobre najave za mjesec ožujak. Nekako se nadamo da predsezona će se pojavit oko Uskrsa, dakle ono što se tiče domaćih gostiju i nekako idemo na taj način da se usmjerimo na njih u predsezoni i posezoni'', rekla je privatna iznajmljivačica Barbara Marković.

Kakva sezona nas očekuje teško je prognozirati, no čini se da će, kao i lani, biti obilježena rezervacijama u zadnji čas.

Vezana vijest

Atena, Grčka

''Sada su svi bukirali s otkazom 7 dana i manje tako da booking nije sporan, sporna je epidemiološka situacija i to rješava sve probleme. Cijepljenje će sigurno pomoći, ali se na kraju gleda, dakle, broj zaraženih na 100 tisuća stanovnika'', izjavio je Joško Stella, direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Zdrav i siguran odmor ono su što se i u 2021. najviše traži. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!