Ostani doma
Novosti / Hrvatska

loš promet

Prvi je vikend nakon popuštanja mjera i dozvole kafićima da nude kavu za van. Kakva je situacija na terenu otkrivaju ugostitelji

Rast prometa očekuje se daljnim popuštanjem mjera, točnije dopuštanjem rada i na terasama.

Prvi je vikend nakon popuštanja mjera i dozvole kafićima da nude kavu za van. To je učinilo njih tek 30-ak posto - dok ostali kažu kako im se ne isplati raditi bez mogućnosti da prime goste bar na terasu. U prvom tjednu nisu se mogli pohvaliti ni nekim prometom, jer on iznosi tek 5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.  Nepravda je konačno ispravljena, a mali ugostiteljski objekt koji nudi samo coffe to go - konačno i radi.

"A gledajte prosjek je 50-ak kava dnevno, ako je lipše vrime. U ponedjeljak prvi dan kad sam otvorio napravio sam 4 ili 5 kava", rekao je Ivan Kapuralić, vlasnik ugostiteljskog objekta.

“Što se tiče samog prometa to je na nekakvih 5 do 10 posto se moglo ostvariti u odnosu na normalne uvjete rada, ali to smo i znali. Zato i jesmo instistirali na nastavku mjere I da se otvarnjem prozorčića ne smtra dozvolom za rad. A koliko je kafića otvorilo egzagtnu brojku nemamo, otvvorili su oni koji su na malo boljim lokacijama”, rekla je Jelena Tabak, predsjednica Nacionale udruge ugostitelja.

Rast prometa očekuje se daljnim popuštanjem mjera, točnije dopuštanjem rada i na terasama.

Vezana vijest

Kafići

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Nedostaju mi štekati, nedostaje mi da lip sidnem da popijem kavu i uživam. Nažalost kako se sve skupa odigralo, ali nadam se da će I to uskoro popustiti, da puste da na otvorenom bar možemo sist”, rekla je Linda iz Splita. 

"Meni je sve isto, ali žao mi je ugostitelja jer ovo nema smisla.. ljudi sjede jedni do drugih stisnuti. Tako da zašto ne bi štekati radili", rekla je Tonkica iz Splita. 

“Nema štekati, štekati zatvoreni, a mogli su staviti po dva metra, a ovako su svi zbijeni ka srdele, svi zajedno side nema reda nema ničega", rekla je Sofija iz Splita. 
I dok neki ugosttelji najavljaju zatavranje objekata, iz nacionalnu udruge ugostitelja nadaju se daljnjem popuštanja mjera.

“Tako da se samo nadamo kad budu otvarale terase da će biti podjednako za sve kategorije objekata…i kafiće i restorane. I to bi zasigurno značilo malo veći promet", rekla je Tabak.

Bez obzira na zatvorene terase, na splitskoj Rivi masovno se ispija kava. Uz sunčani dan za druženje -dobar je i zidić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!