Ostani doma
Novosti / Hrvatska

jedinstveni primjerci

Stota je obljetnica osnutka Francuskog instituta u Hrvatskoj. U zagrebački Muzej za umjetnost i obrt stigla je izložba 'Moda i strip'

U zagrebački Muzej za umjetnost i obrt stigla je izložba "Moda i strip" iz francuskog Muzeja stripa

Stota je obljetnica osnutka Francuskog instituta u Hrvatskoj. U zagrebački Muzej za umjetnost i obrt stigla je izložba "Moda i strip" iz francuskog Muzeja stripa. Izložba prvi puta putuje u inozemstvo, a posjetitelji će moći živati u najatraktivnijim primjercima iz svijeta mode i stripa. Stiglo je 128 primjeraka iz Francuske.

Marijana Paula Ferenčić, kustosica za izložbe Muzeja za umjetnost i obrt, gostovala je u RTL-u Danas koja je otkrila o kakvim je primjercima riječ i je li sve spremno za otvorenje.

Vezana vijest

Slikar

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Na ovoj izložbi možete vidjeti više od stotinjak atraktivnih predmeta iz područja Mode i stripa te relevantna imena poput Karla Lagerfelda, Diora, Gaultiera i mnogih drugih. Imamo jedinstven primjerak. Riječ je o strip albumu dizajnera Yves Saint Laurenta koji ga je osmislio i nacrtao i riječ je o jedinstvenom primjerku gdje možemo vidjeti preplitanje medija stripa u medij mode'', kazala je Ferenčić.

Izložba u Zagrebu trajat će do 28. ožujka nakon čega se seli u Rijeku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!