Ostani doma
Novosti / Hrvatska

rtl-ov specijal

Šerbedžija za RTL o Balaševiću: 'Heroj, antiratni heroj! Usprotivio se osvajačkim, ludim i nehumanim politikama, nacionalizmima svih vrsta'

Šerbedžija za RTL o Balaševiću: 'Heroj, antiratni heroj! Usprotivio se osvajačkim, ludim i nehumanim politikama, nacionalizmima svih vrsta'
Antonio Ahel/ATAImages, Marko Prpić/PIXSELL

'Želim da budemo ponosni na tebe mangupe što si bio s nama tako briljantan', kazao je Rade Šerbedžija

Čarobnjak riječi, genijalac, nenadmašni autor stihova ili - kako je Rade Šerbedžija za RTL rekao - naš čovjek, naš heroj. Tako su mnogi govorili o Đorđu Balaševiću.

Mnogi će reći - takav se rađa jednom u tisuću godina. Glumačka legenda Rade Šerbedžija, govoreći za RTL-ov specijal o legendarnom glazbeniku koji nas je napustio u 68. godini života, rekao je:

Vezana vijest

dole

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Đorđe je napisao najljepše pjesme o našim ljubavima. Napisao je najnježnije stihove o našim djetinjstvima. Napisao je najtužnije rime o našim tugama. I nesrećama. A onda je opet kao neki čarobnjak, kao bećar kroz svoje bećarce pisao najsmješnije i najduhovitije rime i ritmove", kazao je Šerbedžija.

Onaj koji je osvajao srca smetao je onima koji su osvajali teritorije. Zbog svog antiratnog stava jedno je vrijeme njegova glazba u Srbiji prešutno bila i zabranjivana, a on nazivan izdajnikom.

"Heroj, antiratni heroj. Kao pravi umjetnik i kao pravi humanist. U vrijeme najstrašnijeg užasa i ratova i nesreća koji su pogodili ovaj naš narod s kojim mi živimo. Bez obzira na odmjeravanje krivica. Đorđe se usprotivio politikama, osvajačkim politikama, ludim politikama, nehumanim politikama, nacionalizmima svih vrsta. Kad su napisali na ćirilici bećarac usred Ilice. To je nešto nadnaravno. To je nešto u što ja vjerujem. To je Hrvatska u koju ja vjerujem. To je narod koji ja volim", poručio je Šerbedžija", naglasio je Šerbedžija i poručio:

Vezana vijest

Grob Đorđa Balaševića

"Želim da budemo ponosni na tebe mangupe što si bio s nama tako briljantan, tako sjajan, tako hrabar. Želim da se smijem tvom talentu, da sam sretan što sam živio u tvoje doba. Stari moj", kazao je za RTL Rade Šerbedžija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!