Ostani doma
Novosti / Hrvatska

"Oni imaju problema s egom"

Vlasnik riječkog kafića u kojemu HDZ-ovci nisu dobrodošli: 'Gospodin premijer bi trebao znati da ja plaćam njega, a ne on mene'

Vlasnik riječkog kafića u kojemu HDZ-ovci nisu dobrodošli: 'Gospodin premijer bi trebao znati da ja plaćam njega, a ne on mene'
Marko Lukunic/PIXSELL

Vlasnik kafića Tomislav Kovačević kaže kako je pod ogromnim pritiskom zbog Plenkovićevih napada.

Saga s riječkim kafićom koji je rekao kako HDZ-ovci nisu dobrodošli kod njih u lokal se nastavlja. 

Plenković je i danas imao komentara: "Da u kafić ne mogu doći pripadnici Armade i SDP-ovci, digla bi se tolika halabuka. Ali kad HDZ-ovci ne mogu ući, nikome ništa. To je diskriminacija, sljedeći korak je fašizam. Jeste li vi čitali što je taj čovjek govorio? Mi se ovdje bavimo dotepencima i čitanjem ćirilice. Ali kad je HDZ u pitanju, ništa", rekao je iznervirano Plenković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje što je tu diskriminatorno, Plenković je opleo po novinarki: "Gdje vi radite? Koja ste kuća? Nemojte mi postavljati pitanja ako ne znate o čemu se radi. Ako niste čitali, predlažem da pročitate ono što su ti ljudi pisali. Zamijenite riječ HDZ-ovci sa Židovima i Srbima, primjerice, pa mi recite je li to što su napisali diskriminacija."

Vlasnik kafića Tomislav Kovačević kaže kako je pod ogromnim pritiskom zbog Plenkovićevih napada, piše Index.hr

"Ja sad doživljavam politički pritisak kao ne znam tko. Poruka je da se neistomišljenike ugura u mišju rupu. Ja sam pokazao sam njuškicu, pa je to logika "ajmo pokazati što će se dogoditi drugima koji pokušaju isto". Ali što više deru, to sam uporniji."

Posebno ga je zasmetao jedan dio Plenkovićeve izjave.

"Gospodin premijer bi trebao znati da ja plaćam njega, a ne on mene. To što je rekao da on nekoga plaća je laž, mi plaćamo njega i njegove. On kroz ove naknade za zaposlene u ugostiteljstvu samo nama vraća mali dio onoga što smo mi dali kroz godine, da ne krepamo od gladi, jer su nas zatvorili bez znanstvenog dokaza da smo mi izvor zaraze", rekao je Kovačević

"On (premijer, op.a.) govori novinarki da nije profesionalna, da se nije pripremila. Ja sada njemu kažem da on nije profesionalan jer nije vidio komentare njegovih istomišljenika. Nije vidio da mi pišu da sam srbočetnik i razne uvrede. Ja ne mrzim nikoga, nisam tako odgojen, a HDZ-ovci nisu nikakva rasa da bi ovo bio rasizam kako tvrde, a Plenković bi trebao znati da ja nisam njegov podanik", kaže šef riječkog kafića koji toliko nervira Plenkovića da o njemu priča već danima. 

Vezana vijest

Kafić, kafići, terasa

"Oni imaju problema s egom"

Tomislav je nastavio: "Oni imaju problem s egom, njihov se ego ne smije dirati, u to se ne smije drznuti. U isto vrijeme u tjedan dana vidimo toliko afera. Na to žmire, ne vide nikakav problem. Cijepe se preko reda, u svim normalnim zemljama pola vlade odstupi, a naš stožer kaže da se za cijepljenje ne može napraviti red kao za kruh i mlijeko. Nečiji mama i tata će umrijeti jer se cijepio, recimo, Burilović iz HGK. U toj ekipi vladajućih imate nekakve polusilovatelje i ljude koji maltretiraju žene i djecu. Konstantno pljuju po narodu, ali narod je kriv što ih nije kaznio. Vladajući su postali bitniji od naroda."

Kaže kako oni HDZ-ovcima uopće nisu zabranili ulaz u kafić, za što ih Plenković optužuje, nego da su samo poručili da nisu dobrodošli zbog njihovih poteza.

"Mi nikome nismo zabranili ulaz, mi smo profesionalci. Ja sam pokazao time da se ne slažem s politikom vlade, nemam nikakvo dobro mišljenje o ijednoj političkoj stranci. Ne može nitko reći da ja podržavam neku političku opciju jer ne podržavam. Ja reagiram na poteze ove vlade i HDZ-a jer su oni na vlasti. Ne znam koga bih ja trebao prozivati za gospodarstvo osim gospodina Tomislava Ćorića. Oni su vladajući i odgovornost je na njima", govori Kovačević.

"On diktira novinarima pitanja, on diktira narodu pitanja, ovo više nema smisla. Osjećam strahoviti pritisak. Želim samo zaštititi svoje zaposlenike obitelj jer su oni nakon ovakvih premijerovih napada ugroženi", rekao je Tomislav Kovačević, piše Index.hr.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!