Ostani doma
Novosti / Hrvatska

dašak ekonomskog optimizma

Ministrica poljoprivrede obišla je Banovinu, za RTL otkrila koliko će novca poljoprivrednici dobiti za obnovu gospodarstava

Ministrica poljoprivrede obišla je Banovinu, za RTL otkrila koliko će novca poljoprivrednici dobiti za obnovu gospodarstava
RTL

U Petrinji je danas otvoren prvi frizerski salon u nekom unajmljenom prostoru, svi dosadašnji otvoreni su u kontejneru

U Petrinji je danas otvoren prvi frizerski salon u nekom unajmljenom prostoru, svi dosadašnji otvoreni su u kontejneru. Dašak je to ekonomskog optimizma u potresom razorenom gradu. Banovinu je obišla i ministrica poljoprivrede te za RTL prvi put otkrila koliko bi novca na raspolaganju trebalo biti poljoprivrednicima da obnove svoja gospodarstva. 

Vezana vijest

petrinja

Na jednoj farmi u Petrinji uzgaja se autohtona banijska šara. Vlasnik farme trebao je napraviti pogon za preradu u svom dvorištu, ali umjesto gradnje prvo će u rušenje. Srećom, farma je novije gradnje i izdržala je potres, sad se nada da će izdržati i posao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Mi smo bili zadovoljni s cijenom i prodajom prije potresa, sad nakon potresa prodaja je pala, imali smo nešto uginuća i štete. Ali evo, sve u svemu, to je takav period poslije novogodišnjih praznika da će prodaja malo stati'', rekao je vlasnik farme Alen Čačić.

Na Banovini je danas bila i ministrica poljoprivrede, razgovarala je s vlasnicima OPG-ovima i najavila mjeru kojom će se obnavljati gospodarski objekti, mehanizacija, ali i plan za pomoć malim gospodarstvima.

Vezana vijest

petrinja potres ilustracija

''Mi ćemo predstaviti neke druge ideje koje su vezane za start upove i mlade poljoprivrednike koje do sad nismo imali'', rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

RTL Danas doznaje koliko bi novca trebalo biti na raspolaganju poljoprivrednicima na Banovini.

Više pogledajte u prilogu Gorana Latkovića:

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!