Ostani doma
Novosti / Hrvatska

etilen oksid

Pripazite ako ste je kupili: Ministarstvo poljoprivrede s tržišta je zbog pesticida povuklo ovu čokoladu

Pripazite ako ste je kupili: Ministarstvo poljoprivrede s tržišta je zbog pesticida povuklo ovu čokoladu
Pexels

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta

Ministarstvo poljoprivrede opozvalo je s tržišta "Čokoladu sa sezamom i cvjetnim prahom" iz Španjolske, zbog povećane količine pesticida etilen oksida u sjemenkama sezama korištenih u proizvodnji gotovog proizvoda.

Ministarstvo je u utorak priopćilo kako se taj opoziv odnosi na spomenuti proizvod od 100 grama te napomenom da ga je najbolje upotrijebiti do 31. svibnja ove godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Vezana vijest

Čokolada

Nije sukladan ni s izmjenom Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Proizvodi ga "Chocolates Torras, S.A., Ella del Terri" iz Španjolske, a u Hrvatskoj je u veleprodaji putem "Maka APRICUS" (Rakitnica 2, Zagreb).

Na tržište ga stavljaju "Bio Planet" iz Splita, "Mrkvica" iz Zagreba te Obrt za trgovinu "MALI LUG" vlasnice Katarine Klepec.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!