Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Tko je tu kome što?

Popovača za 92 tisuće kuna asfaltirala cestu koja vodi samo do klijeti gradonačelnikovog 'poznanika'

Popovača za 92 tisuće kuna asfaltirala cestu koja vodi samo do klijeti gradonačelnikovog 'poznanika'
Thinkstock

Više izvora je reklo kako je riječ o kumstvu

Grad Popovača asfaltirao je 320 metara puta usred ničega i bez razloga. Odnosno, svježe asfaltirana cesta kroz šumu vodi ravno prema jednoj klijeti.

Vlasnik klijeti je gospodin Ivan Cvitanović koji je, po tvrdnjama mještana, gradonačelnikov prijatelj. S jedne strane asfalta nalazi se Cvitanovićeva zemlja, a na drugoj strani su zemljišta u vlasništvu direktora popovačkog komunalca, inače gradonačelnikovog stranačkog kolege, prenosi 24sata.Preko 90 tisuća kuna potrošeno je za tu cestu, a asfalt je u Gornjoj Jelenskoj. 

Tijekom istraživanja ove priče, više neovisnih izvora ovom je portalu kazalo da su Cvitanović i popovački gradonačelnik Josip Mišković prijatelji. Štoviše, rekli su nam da je gradonačelnikov sin krsni kum Cvitanovićevom djetetu. Osim te klijeti, tamo nema nijedne druge građevine. 

 Zamolili su gradonačelnika da razjasni zbog čega su asfaltirali cestu usred ničega. On je potvrdio da je cijena bila 92.800 kuna (bez PDV-a), navodeći da se radi o cesti koja je u naravi javni put više od sto godina, a koja je dijelom u privatnom vlasništvu. Rekao je da je to za ljude kako bi bolje mogli prolaziti, jer tamo ima 10-15 nekretnina a u tom se mjestu svi poznaju (iako osim klijeti nema ničega). Na upit poznaje li Cvitanovića, rekao je da poznaje puno ljudi, a prijatelja svaki čovjek ima jednog ili dvoje. 

(katastar.hr)

 

Još jednom su mu ponovili kako je više reklo da su i gradonačelnik i njegov sin Goran itekako u prijateljskim odnosima s Cvitanovićem. Čak i da je Goran krsni kum Cvitanovićevom djetetu.  On je rekao: "Nemam pojma, ne znam, sin ne živi sa mnom, ima svoju obitelj, kome je on kum, ja to neću reći, stvarno ne znam".

Na kraju cijelog razgovora rekao je kako mu se veza gubi i poklopio. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!