Ostani doma
Novosti / Hrvatska

borba s koronavirusom

Neizvjesnost među ugostiteljima zbog rasta broja oboljelih, Medak za RTL: 'Ipak, vjerujem da će 1. ožujka biti otvaranje'

'Broj nije tako velik, vrijeme je dobro. Ja vjerujem da će se ići u pozitivnom smjeru, prema otvaranju terasa', kaže za RTL Marin Medak

Vidimo da brojke ponovno ne idu u dobrom smjeru. Ako se tako nastavi, upitno je što će biti s popuštanjem mjera od prvog ožujka. 

Iz Stožera kažu da ne žele otvarati pa zatvarati. Unatoč svemu, ugostitelji su već počeli s pripremama svojih terasa.

Vezana vijest

Kafić, koronavirus

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reporter RTL-a Goran Latković razgovarao je u RTL-u Danas s ugostiteljom Marinom Medakom.

Naš reporter kazao je da velika neizvjesnost vlada među ugostiteljima zbog porasta broja oboljelih. 

"Neizvjesna je situacija, ali vjerujem da će 1. ožujka biti otvaranje. Broj nije tako velik, vrijeme je dobro. Ja vjerujem da će se ići u pozitivnom smjeru, prema otvaranju terasa", kazao je Medak.

Na pitanje koliko će se ugostiteljskih objekata otvoriti, Medak je rekao:

"Oko 1000 i nešto obrta je odjavilo obrt. S pravnim subjektima nije tako mjerljivo. Skoro 42 posto ih je u blokadi. Izuzetno je dramatična situacija. Pomoć od države nije bila pravovremena. Nažalost, to se sve i dalje ide u tom smjeru. Nemamo kontroliranu situaciju", jasno će.

Kaže da vjeruje da će sve biti kao na jesen.

"Naravno da gosti moraju otići na toalet, ne mogu otiči na livadu. Neće biti dozvoljeno usluživati unutra. Ni jedna studija ne pokazuju da smo mi izvor zaraze. Mogu staviti da jedan čovjek može biti na terasi. Idiotski je da nama moraju davati obeštećenja a nisu na vrijeme kupili cjepiva", kazao je na kraju Marin Medak za RTL.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!