Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Sve se sprema za ponedjeljak

Predstavnica ugostitelja u RTL-u Danas: 'Velika većina kafića će se otvoriti u ponedjeljak'

Ipak, ne znamo tko će raditi sezonu ako se sve ovako nastavi


Na splitskoj rivi danas su se užurbano pripremali štekati odnosno terese. Odlazimo zato Jeleni Tešiji!

Vezana vijest

Josip Aladrović

Jelena, je li sve spremno za veliko otvaranje u ponedjeljak? 

Gužva se može očekivati, ali još nije sve spremno. Bit će do ponedjeljka. Cijelog dana su se čistili podovi, provjeravale su se tende, ugostitelji nastavljaju s pripremama do ponedjeljka.

Između svakog stola će biti najmanje 3 metra razmaka. Kako će se na to sve priviknuti građani, a kako ugostitelji reći će nam naša gošća Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.

Hoće li svi većinom otvoriti svoje objekte i terase? 

"Vjerujem da hoće. Ukoliko se otvore terase, hoće li se nastaviti ekonomske mjere – danas smo vidjeli da hoće . Zahvalni smo, nadamo se da će uskoro biti ispunjeni još neki kriteriji", rekla je Tabak.

Jeste li razgovorali danas s kolegama, što kažu?


"Vjerujem da će velika većina otvoriti svoje kafiće, uputa s detaljima vezanih uz barijere vjetra, razmake i ostalo, to još moramo vidjeti".

Puštanje glazbe - je li to određena vrsta manipulacije?


"Ne vjerujem da će biti manipulacije, poanta je da što prije dočekamo razdoblje kad ćemo normalno raditi. Jedino što nas može spasiti su ekonomske mjere. Nažalost, izostavljeni će biti sezonci, čini mi se. Ako se toliko oslanjamo na sezonu, trebamo naći rješenje da i ti objekti budu uključeni u mjere".

Kako sa smanjenim prihodima zadržati radnike?


"Jako teško, ostat će sada radna snaga koja jest, samo će se produžiti. Nadam se da će se početi tražiti dodatna radna snaga. Ako ne zaposlimo ljude u punom kapacitetu, ne znam tko će sezonu raditi", rekla je Jelena Tabak.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!